Wednesday, December 17, 2008

Αργύρης Παπαδημητρόπουλος: BANK BANG


Η ταινία ...ξεπεράστηκε από τα πράγματα πριν ακόμα βγει στις αίθουσες! Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, για να σταθούμε μόνον σε αυτά, με τα χιλιάδες νεαρά άτομα, μαζί με τους μεγάλους βέβαια, στους δρόμους και με την εν ψυχρώ εκτέλεση του 15χρονου Αλέξανδρου, η προβολή του «Bank Bang» φαντάζει ανέκδοτο, αν όχι βλασφημία!

Η ταινία, η οποία και σαν γραφή (μορφή) και σαν περιεχόμενο, αμερικανίζει και τηλεορασίζει κωμικά, θα πέρναγε, ίσως, ανέξοδα, αν δεν υπήρχε αυτή η σημερινή ζωντανή αφύπνιση της νεολαίας. Ποιος, όμως, έχει σήμερα ανάγκη και όρεξη να δει δυο αδέρφια να προσπαθούν να πιάσουν την καλή κάνοντας κωμικές ληστείες! Σε κάποια στιγμή, στην άθλια και φτωχή ζωή τους, μπαίνει στη μέση και ο έρωτας. Ο οποίος, τελικά, ήταν της αστυνομίας!.. Στο τέλος, βέβαια, θα δοθούν οι βεβιασμένες σεναριακές εξηγήσεις και όλα θα τελειώσουν, όπως απαιτεί η τάξη και η ασφάλεια!

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως έχουμε να κάνουμε με μια ταινία αντίθετη και απέναντι από τη νεολαία και την πραγματικότητα. Φυσικά, λίγα πράγματα θα άλλαζαν ακόμα και αν δεν υπήρχε η ένταση των ημερών. Σήμερα, όμως, το χάσμα ανάμεσα στην Τέχνη, σε αυτού του είδους την Τέχνη, και την πραγματικότητα είναι τεράστιο και αγεφύρωτο.

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Hμελος, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κατερίνα Μαυρογιώργη και ο Κώστας Νουτσάς.


No comments: