Thursday, December 4, 2008

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου

Πρώτα θα μιλήσω για τις ενστάσεις μου, για να είναι καθαρός ο λόγος μου. Δεν εμπιστεύομαι έναν πράκτορα της CIA, ένα δολοφόνο, όπως και ο ίδιος ομολογεί, έστω και αν εκ των υστέρων δηλώνει πως έχει μετανοήσει. Ιδιαίτερα όταν τον ακούω να ισχυρίζεται πως αιτία της μετάνοιάς του ήταν η 11η Σεπτεμβρίου! Στάθηκε, λέει, απέναντι στους γκρεμισμένους πύργους και ...μετανόησε!

Επίσης, δεν εμπιστεύομαι και τον ερευνητή, ο οποίος περιοδικά μεταπηδάει και στη σκηνοθεσία, Στέλιο Κούλογλου. Πολλές τηλεοπτικές δουλειές του, αλλά και άλλες δημοσιογραφικές δραστηριότητές του, είναι τόσο ...αντιφατικές, για να μην πω κάτι χειρότερο, που δε βοηθάνε το θεατή να καταλήξει σε συμπεράσματα. Η μία θέση του αναιρεί την άλλη!

Εξετάζοντας τώρα το συγκεκριμένο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, πολλές σκηνές που αφηγείται ο πράκτορας «παίζονται» από ηθοποιούς, πρέπει να ομολογήσω πως είναι αρκετά αποκαλυπτικό, αν και αδύνατο κινηματογραφικά, αφού δεν προχωράει παραπέρα από μια τηλεοπτική εκπομπή. Πράγμα που σημαίνει δεν μπαίνει βαθιά στην υπόθεση, δεν ανοίγει κλεισμένες πόρτες. Στέκεται σε γενικότητες για να είναι «πλατιά» αποδεκτό. Παρ' όλα αυτά είναι αποκαλυπτικό! Ο μετανοήσας πράκτορας είναι ωμός, όπως είναι όλοι οι πράκτορες! Δεν έχει ενδοιασμούς να ομολογήσει, όχι μόνον τα εγκλήματα της πατρίδας του, τις δολοφονίες Λατινοαμερικανών πολιτικών, τους εκβιασμούς και τα πραξικοπήματα, αλλά και τις δικές του εμπλοκές. Και όλα αυτά μπροστά σε λατινοαμερικάνικο κοινό, όπου δίνει, πια, τις διαλέξεις του. Και το οποίο κοινό, έχοντας τη δική μου άποψη, τον γιουχάρει...

Κρατώντας, λοιπόν, τις επιφυλάξεις σας δείτε το ντοκιμαντέρ και κρατήστε όσα σας είναι χρήσιμα. Και όπου νομίζετε γιουχάρετέ τον και εσείς! Ακόμα και «στημένη» να είναι η δουλειά, που δεν το αποκλείω, δεν παύει να δίνει χρήσιμες πληροφορίες! Πληροφορίες, που αν τύχουν καλής επεξεργασίας, βοηθάνε να κατανοηθεί ακόμα πειστικότερα ο καταστροφικός ρόλος των ΗΠΑ και οι δολοφονικές αποστολές των μυστικών της υπηρεσιών.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Βελέντζας, Ναταλία Λιονάκη, Γιάννης Χατζηγιάννης, Γιάννης Σκούταρης κ.ά.


No comments: