Sunday, May 18, 2008

Χάρισον Φορντ: Αγάπησα τον Ιντιάνα Τζόουνς


«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο της κρυστάλλινης νεκροκεφαλής» του Στίβεν Σπίλμπεργκ προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο 61ο φεστιβάλ κινηματογράφου των Κανών

«Αγάπησα τον Ιντιάνα Τζόουνς γιατί είναι ένας ήρωας με χαρακτήρα, με ευαισθησίες, πιστευτός, δεν είναι κανένας χάρτινος ήρωας, μπλέκει σε καταστάσεις, αλλά τελικά καταφέρνει να διαφύγει», ανέφερε ο Χάρισον Φορντ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι είναι εκείνο που τον τράβηξε να ερμηνεύσει ξανά τον ήρωα αυτό, στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο της κρυστάλλινης νεκροκεφαλής», που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού, σήμερα, το απόγευμα, στη διάρκεια του 61ου φεστιβάλ κινηματογράφου των Κανών.

Οπως είπε ο Χάρισον Φορντ, «ακόμη, ένας άλλος λόγος ήταν γιατί είχε μια αξιόλογη αντίπαλο, στο πρόσωπο της Κέιτ Μπλάνσετ. Το μόνο μέτρο με το οποίο μπορείς να κρίνεις τον Ιντιάνα Τζόουνς είναι οι αντίπαλοι με τους οποίους έχει να συγκρουστεί και που του προσφέρουν τη δυνατότητα να μετρηθεί μαζί τους».

Μιλώντας για τους εκατοντάδες «φαν» που είχαν μαζευτεί έξω από το Μέγαρο του φεστιβάλ για να δουν τον σταρ τους, ο Φορντ τόνισε: «Δεν αισθάνομαι σταρ, τι είναι εξάλλου σταρ; Εγώ είμαι ηθοποιός, είμαι παραμυθάς, μου αρέσει να λέω παραμύθια κι αν σταματήσω να τα αφηγούμαι, θα βρεθώ χωρίς δουλειά. Γι' αυτό χαίρομαι που υπάρχει συνεχές ενδιαφέρον γι' αυτόν τον χαρακτήρα και για τις ταινίες, εδώ και τριάντα περίπου χρόνια. Γυρίσαμε τη νέα αυτή ταινία για να δώσουμε στη νέα γενιά, που μέχρι τώρα έβλεπε τις προηγούμενες ταινίες σε DVD, τη δυνατότητα να μπορέσει αυτή τη φορά να τη δει στη μεγάλη οθόνη».

No comments: