Monday, May 26, 2008

ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο «ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ»


Η «Παραμάουντ» ανακοίνωσε ότι η ταινία της «O Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» έκανε ήδη εισπράξεις 311,1 εκατομμυρίων δολαρίων, και στα 61 σημεία του πλανήτη που προβλήθηκε, καθώς νοσταλγικοί οι φίλοι του είδους με τα παιδιά τους έσπευσαν να δουν την τέταρτη «συνέχεια» των περιπετειών του ήρωά τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, η ταινία έκανε εισπράξεις 151,1 εκατομμυρίων δολαρίων, βοηθούμενη στον εισπρακτικό τομέα και από τη σημερινή αργία του «Μεμόριαλ Ντέϊ».

Στη Βρετανία κάνει ήδη εισπράξεις σχεδόν 25 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ «έπεται» η Γαλλία με περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια από το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της.

Στη Γαλλία τα σχόλια ήταν ευνοϊκά, μετά τις θετικές κρίσεις ύστερα από την υπαγωγή της στις ξένες ταινίες, που προβλήθηκαν στο 61ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Καννών.

Στις ηλικίες '30 και '40 ο νέος «Ιντιάνα Τζόουνς», του Στήβεν Σπήλμπεργκ, έχει ιδιαίτερη απήχηση. Ειδικά στις ΗΠΑ οι από 25 και άνω έσπευσαν να δουν την ταινία προϋπολογισμού 185 εκατομ.δολ. στην αρχή της σταδιοδρομίας της στις αίθουσες. Ο πρωταγωνιστής Χάρισον Φορντ διάγει το 65ο έτος.

Συγκριτικά, το «The War of the Worlds» είχε 202 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις το πρώτο διήμερο της προβολής της, το 2005 το Σαββατοκύριακο της εθνικής επετείου για τις ΗΠΑ της 4ης Ιουλίου.

No comments: