Thursday, May 22, 2008

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Πώς ξεκίνησε η ζωή των λουλουδιών στον πλανήτη; Γιατί τραγουδούν τα πουλιά; Γιατί το αντρικό σπέρμα μειώνεται και σε ποσότητα και σε ποιότητα; Είναι τα μωρά μας εξυπνότερα απ' όσο φανταζόμαστε; Μήπως οι αιτίες που προκαλούν την αύξηση της θερμότητας στη Γη είναι άλλες από αυτές που έχουν διαδοθεί;

Από την ταινία «Unveilling the Baby Myth»
Απαντήσεις στα πολύ ενδιαφέροντα αυτά ερωτήματα επιχειρεί να δώσει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών, που φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο ώς την Κυριακή. Τριάντα πέντε ξένες ταινίες πρόσφατης παραγωγής μάς κάνουν σοφότερους όχι μόνο για το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Φέτος, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις, επιλέχθηκαν ταινίες για το περιβάλλον και τη γενετική. Μια καλή ευκαιρία για εκείνους που αγαπούν το σινεμά, την επιστήμη και την επικοινωνία, το φεστιβάλ -που έγινε πλέον θεσμός για την πόλη- απευθύνεται σε όλους τους θεατές που δεν φοβούνται τη σκέψη και τον προβληματισμό. Το φεστιβάλ έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα, καθώς οι 5 ταινίες που θα βραβευτούν από τη Διεθνή Επιτροπή, θα προβληθούν από 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου στον δημοτικό κινηματογράφο «Στέλλα».
**Οι προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) ξεκινούν στις 4 μ.μ., υποτιτλισμένες στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διοργάνωση: CAID.

No comments: