Monday, May 26, 2008

ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, Ούγο Τσάβες, με την Αλέιδα Γκεβάρα
Μια σπάνια ευκαιρία γνωριμίας του ελληνικού κοινού με τον κινηματογράφο της Βενεζουέλας, μιας χώρας που πραγματοποιεί ένα ενδιαφέρον, ελπιδοφόρο εγχείρημα λαϊκής εξουσίας, προσφέρει η «NEW STAR», σε συνεργασία με την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, από 29/5 - 4/6 στον κινηματογράφο «Τριανόν».
Θα προβληθούν οι ταινίες: «Ο Τσάβες, η Βενεζουέλα και η νέα Λατινική Αμερική» (2004, 55'), μια συνέντευξη με τον Ούγο Τσάβες από την Αλέιδα Γκουεβάρα. «Μπολιβάρ για πάντα, πολίτης της ελευθερίας» (2006, 35') της ομογενούς από τη Βενεζουέλα Ευτέρπης Χαραλαμπίδη και του Beto Benites. Πρόκειται για ταινία από τη σειρά «Μπολιβάρ για πάντα», ένα τιτάνιο έργο για τον απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής, που πρόβαλε το νέο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι της Βενεζουέλας σε αρχική ιδέα του Τσάβες που θέλησε μ' αυτόν τον τρόπο να πολεμήσει τη «δικτατορία του Χόλιγουντ». Η Ευτέρπη Χαραλαμπίδη γύρισε το 2004 τη μικρού μήκους ταινία «Εl Chancecito» («Μία μικρή ευκαιρία»), που έλαβε τιμητική διάκριση σεναρίου στο 27ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. «Ενα σπίτι με θέα στη θάλασσα» (2001, 95') του Αλμπέρτο Αρβελο Μεντόζα. Η ταινία έχει αποσπάσει συνολικά 12 βραβεία και έχει συμμετάσχει σε 57 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
«Μια ζωή, δυο μονοπάτια» (1997, 100') του Αλμπέρτο Αρβελο Μεντόζα. «Η επανάσταση δε θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» (2003, 74'), ντοκιμαντέρ των Kim Bartley, Donnacha O'Briain. «Μπολιβαριανή Βενεζουέλα, ο λαός στον αγώνα ενάντια στον τέταρτο παγκόσμιο πόλεμο» (2004, 76') του Marcelo Andrade Arreaza. «Μουσική και Επανάσταση» (2006, 70'), ντοκιμαντέρ του Αλμπέρτο Αρβελο Μεντόζα. «Δε θα επιστρέψουν - Η επανάσταση της Βενεζουέλας σήμερα», ντοκιμαντέρ των Melanie McDonald, William Roche. «Revolution: Απλά μαθήματα επαναστατικής πρακτικής» (2006, 85') του Charles Gervais.

Προβολές καθημερινά από τις 8.30 μ.μ., τρεις ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο.

No comments: