Monday, May 19, 2008

Από 24 έως 29 Ιουνίου το διεθνές φεστιβάλ Ecofilms στη Ρόδο

Με περισσότερες από 100 ταινίες στα διαγωνιστικά του τμήματα ξεκινά το Ecofilms, στην πόλη της Ρόδου, στις 24 Ιουνίου, με επίκεντρο τα περιβαλλοντικά προβλήματα, την οικολογία και την πολιτική γύρω από αυτά τα θέματα. «Τα περιβαλλοντικά προβλήματα και ο υπερπληθυσμός δεν έχουν γίνει κατανοητά, καθώς οι εικόνες που μας παρέχονται από τα καθιερωμένα μέσα επικοινωνίας, που διεισδύουν επιθετικά μέσα από τη μικρή οθόνη σε κάθε σπίτι, δεν παρέχουν πρόσφορες εικόνες», λέει η διευθύντρια του Ecofilms, Λουκία Ρικάκη.

Το φετινό πρόγραμμα του διεθνούς αυτού φεστιβάλ, που συνεχίζεται για 8η χρονιά και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουνίου, περιλαμβάνει 130 ταινίες από 38 χώρες, που θα διαγωνιστούν για τα 6 διεθνή βραβεία. Ανάμεσα στις ταινίες αυτές, είναι η πολυβραβευμένη «War/Dance» των Andrea και Sean Fine για τον πόλεμο στη βόρεια Ουγκάντα.

Παράλληλα, με τις νέες ταινίες, το Φεστιβάλ οργανώνει αφιέρωμα στο πολιτικό ντοκυμαντέρ, με αφορμή τα 40 χρόνια από τον Μάη του '68, με ταινίες όπως τα «Μέγαρα» των Γιώργου Τσεμπερόπουλου και Σάκη Μανιάτη και το γαλλικό ντοκιμαντέρ «Μάης του '68, ένα ωραίο έργο», του Jean -Luc Magneron, που γυρίστηκε την περίοδο εκείνη.

Θα υπάρξουν, επίσης, αφιερώματα στον Λουί Μαλ, με επτά ταινίες του για την Ινδία, στον Χέρτζοκ, περιλαμβανομένης και της τελευταίας του ταινίας, που γυρίστηκε στο Νότιο Πόλο.

Επίσης, φέτος πραγματοποιείται αφιέρωμα με τίτλο «Η ποίηση σε κίνηση», σε συνεργασία με το Τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας.

No comments: