Thursday, May 15, 2008

Ο Σον Πεν πήρε τ’ όπλο του!

Απρόβλεπτος ο πρόεδρος της επιτροπής του 61ου Φεστιβάλ Καννών, που έδωσε έντονη πολιτική χροιά στη διοργάνωση

«Ρέστα» έδωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Σον Πεν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, την οποία μετέτρεψε σε πολιτική, σαν να ήμαστε παρευρισκόμενοι στις εκλογές των ΗΠΑ κι όχι σε κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Ο Σον Πεν δήλωσε ξεκάθαρα πως υποστηρίζει Ομπάμα και είπε επίσης πως «είναι οι σημαντικότερες εκλογές μετά από πολλά χρόνια και πρέπει άπαντες να δώσουν το “παρών” τους».
Ξεσπάθωσε για μια ακόμα φορά κατά του τωρινού προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους για τον οποίον είπε χαρακτηριστικά: «Οταν κάποιος δεν έχει ούτε μυαλό αλλά ούτε και καρδιά τότε είναι αναπόφευκτο να δημιουργήσει τραγωδίες σε βάρος όλου του κόσμου».

Μα και το καθαρά «φεστιβαλικό» κομμάτι της συνέντευξης Τύπου με «τσαμπουκά» το χειρίστηκε αλλά τον προκάλεσαν κιόλας, για να πούμε την αλήθεια. Επειδή οι φήμες περί «Χρυσού Φοίνικα» στον Κλιντ Ιστγουντ οργιάζουν, όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο, τόσο με τις δηλώσεις του προέδρου του Φεστιβάλ Ζιλ Ζακόμπ πως «ο Κλιντ Ιστγουντ είναι αληθινός τζέντλεμαν» όσο και με την προεδρική παρουσία του Σον Πεν στην κριτική επιτροπή, τέθηκε κι η επίμαχη ερώτηση, εάν δηλαδή είναι το φαβορί του φετινού Χρυσού Φοίνικα. Ο Σον Πεν τη χαρακτήρισε «προβοκατόρικη» και στη συνέχεια επανήλθε λέγοντας πως «αν ο Ιστγουντ έχει κάνει καλή ταινία δεν σημαίνει πως θα φοβηθώ να την ψηφίσω επειδή είναι φιλαράκι μου. Εδώ ήρθαμε να απολαύσουμε ταινίες»... [Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, Ελεύθερος Τύπος, 15/5/2008]

No comments: