Monday, November 2, 2009

Η ζωή του προφήτη Μωάμεθ σε ταινία

  • Ο παραγωγός της ταινίας «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» θα αναλάβει την παραγωγή μιας επικής ταινίας για τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ.

Ο παραγωγός των κινηματογραφικών ταινιών «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών» και «Matrix» θα αναλάβει την παραγωγή μιας ταινίας κόστους 150 εκατομμυρίων δολαρίων που θα βασίζεται στην ζωή του προφήτη Μωάμεθ, γράφει σήμερα το ειδικευμένοι περιοδικό Variety.

Η επική ταινία θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία ΜΜΕ του Κατάρ Al Noor Holdings. Θα είναι σύμφωνη με τους ισλαμικούς κανόνες που απαγορεύουν την απεικόνιση του ιδρυτή της θρησκείας, και θα δείχνει γεγονότα από τη ζωή του και την επιρροή του Μωάμεθ στους γύρω του. Το αφήγημα αρχίζει από τα χρόνια πριν από την γέννηση του προφήτη και φθάνει μέχρι το θάνατο του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Ήταν μια μεγαλοφυΐα που ίδρυσε μια θρησκεία της οποίας το όνομα στο Ισλάμ σημαίνει ειρήνη και συμφιλίωση», δήλωσε ο παραγωγός Μπάρι Όσμπορν. «Αυτό είναι που φιλοδοξεί να κάνει η ταινία μας. Η ταινία θα μάθει στους ανθρώπους το αληθινό νόημα του Ισλάμ», τόνισε.

No comments: