Tuesday, November 24, 2009

12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Συνεχίζει απτόητο και φέτος!

  • Στις 28/11 ξεκινούν οι παράλληλες εκδηλώσεις του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 9ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Camera Zizanio στον Πύργο της Ηλείας.

Μοναδικό στην Ελλάδα, στο είδος του, αυτό το φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των φίλων του ποιοτικού κινηματογράφου ως μια οπτικοακουστική «όαση» για τις παιδικές και νεανικές ψυχές, που «βομβαρδίζονται» από τη «μονοκαλλιέργεια» των «ντισνεϊοειδών» προϊόντων, θα ξεκινήσει το κυρίως πρόγραμμά του στις 4/12 και θα ολοκληρωθεί στις 12/12. Αναμένονται συμμετοχές από 20 χώρες.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Nέους (5-12/12) περιλαμβάνει στο διαγωνιστικό πρόγραμμά του 56 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους σε τέσσερα τμήματα (Μυθοπλασία, Μικρού Μήκους Μυθοπλασία, Μικρού Μήκους κινούμενο σχέδιο και Ψηφιακό). Οι ταινίες που θα βραβευθούν, θα προβληθούν στην Αθήνα, στο «Φιλίπ» (17-23/12).

H 9η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Camera Zizanio (4-12/12) περιλαμβάνει 392 ταινίες παιδιών και νέων από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο σχολικών προγραμμάτων ή είναι προσωπικές δημιουργίες τους. Οι ταινίες θα προβάλλονται στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Ηλείας.

Οι ταινίες του Ελληνικού Τμήματος θα προβληθούν στις 4,5,6/12. Οι προβολές του Ευρωπαϊκού τμήματος και του Διεθνούς Πανοράματος θα γίνουν από 7 έως 11/12. Και οι βραβευμένες ταινίες αυτού του προγράμματος θα προβληθούν στο «Φιλίπ» (17-23/12).

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται κινηματογραφικά αφιερώματα, προβολές ταινιών εκτός συναγωνισμού, εκθέσεις, συναυλίες, λογοτεχνικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικά και εικαστικά εργαστήρια για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παραστάσεις και εργαστήρια κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη, καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Ζιζάνιο», που συντάσσουν παιδιά και νέοι.

No comments: