Saturday, November 21, 2009

Γουίλ Φέρελ: Η χειρότερη επένδυση σε ηθοποιό

  • Ο κωμικός Γουίλ Φέρελ είναι η χειρότερη επένδυση σε ηθοποιό του Χόλυγουντ καθώς οι αμοιβές του αποδείχθηκαν υπέρογκες σε σχέση με τα έσοδα των ταινιών του.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε ο Βρετανός Έβαν ΜακΓκρέγκορ. Οι Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τομ Κρουζ και Τζιμ Κάρεϊ ακολούθησαν επίσης στο τοπ 10 των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ αναλογικά με τα έσοδα που έφεραν οι ταινίες τους.

Ο Φέρελ χρωστάει την πρωτιά του κυρίως στην αποτυχία της καλοκαιρινής του ταινίας "Land of the Lost" (Η χαμένη Ήπειρος), η οποία κόστισε περίπου 100 εκατ. δολάρια αλλά τα κέρδη της ανήλθαν μόλις στα 65 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Της ταινίας αυτής προηγήθηκαν η κωμωδία του 2008, "Semi-Pro", που απογοήτευσε με τα κέρδη των 43 εκατ. δολαρίων και την "Step Brothers", με 128 εκατ. δολάρια κέρδη.

Με βάση τις αμοιβές του κάθε ηθοποιού από τις ταινίες τους και από τα δικαιώματα των DVD και τηλεοπτικών προβολών και αναλογικά με τα έσοδα των ταινιών το Forbes εκτιμά ότι για κάθε δολάριο που πληρώθηκε ο Φέρελ, οι ταινίες έβγαλαν 3,29 δολάρια.

Ο ΜακΓκρέγκορ, γνωστός από τις ταινίες "Star Wars" και "Trainspotting", παρόλο που δεν είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, έχει αποδειχθεί κακή επένδυση επιστρέφοντας στις ταινίες 3,75 δολάρια ανά δολάριο που πληρώθηκε.

Ο Τομ Κρουζ, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ ήρθε έκτος στη λίστα με 7,18 δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes τον ωφέλησε το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συμφώνησε με τις εταιρίες να μην πληρωθεί αλλά να πάρει μερίδιο από τα κέρδη των box-office. Η συμφωνία αυτή του επέτρεψε να πληρώνεται από ταινίες όπως το "Lions for Lambs" παρόλο που τα στούντιο δεν ανέκτησαν τα χαμένα τους.

Ο Έντι Μέρφι, τυχαίνει μεγάλων αποδοχών από την επιτυχία οικογενειακών κωμωδιών όπως "The Nutty Professor", στην οποία έχει κατοχυρώσει το 20% των κερδών. Ωστόσο πιο πρόσφατες ταινίες όπως "Meet Dave" και "Imagine That" πάτωσαν στα box office, στέλνοντας τον Μέρφι στην τέταρτη θέση της λίστας.

Οι 10 πιο καλοπληρωμένοι σταρ κατά το Forbes:

Γουίλ Φέρελ ($3,29)

Έβαν ΜακΓκρέγκορ ($3,75)

Μπίλι Μπομπ Θόρτον ($4)

Έντι Μέρφι ($4,43)

Άις Κιουμπ ($4,77)

Τομ Κρουζ ($7,18)

Ντρου Μπάριμορ ($7,43)

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ($7,52)

Σάμουελ Τζάκσον ($8,59)

Τζιμ Κάρεϊ ($8,62)

No comments: