Wednesday, November 4, 2009

Σενάριο και ψηφιακή εποχή


Το σενάριο στην εποχή του... ψηφιακού «κατακλυσμού», δηλαδή της σύγχρονης τεχνολογίας στον κινηματογράφο, είναι το θέμα του παγκόσμιου συνεδρίου σεναριογράφων που θα πραγματοποιηθεί (6-7/11) στην Αθήνα.

«Πόσο θα αλλάξει η σεναριογραφία στη νέα εποχή; Θα επηρεαστεί η αφήγηση δομικά στην εποχή της αμφίδρομης επικοινωνίας; Τι γίνεται με τα δικαιώματα στην εποχή του ίντερνετ, της ψηφιακής πειρατείας και της επέκτασης των μορφών εκμετάλλευσης των κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών έργων; Η στρατηγική των πολυεθνικών εταιρειών που κυριαρχούν στην οπτικοακουστική βιομηχανία και αντιμετωπίζουν το έργο ως πολλαπλό προϊόν (ταινία, παιχνίδι με βάση το σενάριο της ταινίας κλπ);» είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα τεθούν στο συνέδριο που οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (μέσω του Hellenic Film Commission), με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σεναριογράφων (FSE).

Αναμένονται εκπρόσωποι από τα 28 μέλη των 22 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σεναριογράφων, 8 ενώσεις - μέλη της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Σεναριογράφων (IAWG) και εκπρόσωποι ενώσεων από τη Λατινική Αμερική, το Ισραήλ και την Ιαπωνία.

No comments: