Wednesday, April 1, 2009

Επίσημη πρώτη στο Μέγαρο για τη Νία Βαρντάλος

  • Στις ελληνικές της ρίζες επιστρέφει η Νία Βαρντάλος για τη νέα της ταινία. Το «Ερωτας αλά ελληνικά», που κάνει την επίσημη πρεμιέρα του την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής, είναι μια κωμωδία γυρισμένη στην Ελλάδα, σε ένα πλήθος αρχαιολογικών χώρων, όπως η Ακρόπολη και οι Δελφοί, με τη Βαρντάλος να πρωταγωνιστεί στον ρόλο μιας ξεναγού, έχοντας δίπλα της τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους και τον Αλέξη Γεωργούλη.

  • Οπως η Βαρντάλος είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου, «η πρεμιέρα έπρεπε να γίνει εδώ. Είναι μια ταινία μέσα από την καρδιά μου και πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλους γιατί την έχουμε φτιάξει με κέφι». Πάντως, η Νία Βαρντάλος δεν περιμένει την έξοδο της ταινίας για να τη συγκρίνει με την απρόσμενη επιτυχία του «Γάμου αλά ελληνικά». «Η επιτυχία δεν μετριέται μόνο με εισιτήρια», είπε. «Δείτε τις δύο ταινίες ανεξάρτητα. Θα ήταν αγνωμοσύνη από την πλευρά μου να θελήσω να ξεπεράσω την προηγούμενη επιτυχία».
  • Οσο για τις αραιές εμφανίσεις της στον κινηματογράφο, η Βαρντάλος σημείωσε ότι δεν βρήκε τους ρόλους που την ενδιέφεραν. «Οι ρόλοι που μου πρόσφεραν ήταν γεμάτοι με βρωμόλογα και γυμνές σκηνές», είπε μισοαστεία, μισοσοβαρά. «Μέσα σ’ αυτό το διάστημα έγραψα έξι σενάρια και γύρισα ακόμη μια ταινία. Καθώς δεν έβρισκα τους ρόλους που ήθελα, προτίμησα να γράψω και να δημιουργήσω για μένα δουλειά, παρά να περιμένω να μου έρθει». Στη συνέντευξη, τέλος, παρών ήταν και ο σκηνοθέτης Ντόναλντ Πέτρι («Μις με το ζόρι»), ο οποίος χαρακτήρισε την ταινία «ερωτική επιστολή στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι θα εμπνεύσει πολλούς ακόμη να έρθουν και να δουν αυτά τα μέρη από κοντά», είπε. [Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 02/04/2009]

No comments: