Saturday, April 4, 2009

Η Νία Βαρντάλος μιλά για τη νέα της κομεντί : «Είναι ένα ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα»

Η Νία Βαρντάλος και ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησαν για το «Ερωτας αλά Ελληνικά»
Η Νία Βαρντάλος και ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησαν για το «Ερωτας αλά Ελληνικά»
  • «Η ταινία αυτή είναι ένα ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα, που ελπίζω να εμπνεύσει και άλλους να τη δουν». Το είπε ο σκηνοθέτης Ντόναλντ Πέτρι για το «Ερωτας αλά ελληνικά», ο οποίος μαζί με την πρωταγωνίστρια Νία Βαρντάλος και τον Αλέξη Γεωργούλη ήταν παρόντες στη χθεσινοβραδινή παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  • Η νέα κομεντί που έγραψε η Βαρντάλος έγινε και η πρώτη ξένη παραγωγή που κατάφερε να κάνει γυρίσματα στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης, της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δελφών, με παραχώρηση του υπουργείου Πολιτισμού. Την από νωρίς διαφήμισή της στην Ελλάδα ανέλαβαν ως παραγωγοί ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, ώστε το κοινό να έχει ήδη «ζεσταθεί» έως την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Μαϊου.
  • Μια πρωτιά που κέρδισε η Ελλάδα έναντι της Αμερικής (η χθεσινή παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε δύο μήνες πριν από την έξοδο της ταινίας στις ΗΠΑ), καθώς το στούντιο της Fox Searchlight, που έχει τα δικαιώματα διανομής του φιλμ στην Αμερική, αποφάσισε μετά την τεράστια επιτυχία του ανεξάρτητου «Slumdog millionaire» να μετακινήσει την αμερικανική έξοδό της από τις 8 Μαϊου στις 5 Ιουνίου, ώστε να καταφέρει τη μέγιστη δυνατή προβολή της.
  • Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση έπαιξε ο Τομ Χανκς, που με προσωπική του παρέμβαση στη Sony Pictures κατάφερε να προβάλλεται το τρέιλερ της ταινίας μαζί με την πολυαναμενόμενη περιπέτεια «Αngels and demons» του Ρον Χάουαρντ.
  • Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Fox, Τζιμ Γιαννόπουλος, βλέπει το «Ερωτας αλά ελληνικά» σαν μια ευκαιρία για εισπρακτικό σουξέ, έχοντας στο παρελθόν απορρίψει το «Γάμος αλά ελληνικά», την ταινία που χάρισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ σεναρίου στη Βαρντάλος και φυσικά τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της. «Το πρόγραμμά μου είναι σφιχτό. Αισθανθήκαμε ότι θα ήταν σωστό να γίνει η πρεμιέρα στην Ελλάδα», μας εξήγησε η σεναριογράφος και ηθοποιός στη συνέντευξη Τύπου, για να συμπληρώσει αργότερα: «Πιστεύω πραγματικά ότι δεν πρέπει να μετράς την επιτυχία ενός φιλμ από τις εισπράξεις του στο box office. Η τέχνη είναι τέχνη... Ο,τι συνέβη με το "Γάμος αλά ελληνικά" ήταν υπέροχο, αλλά σας παρακαλώ να δείτε αυτήν την ταινία σαν μια ξεχωριστή οντότητα από εκείνο...».
  • Οσο για την απόφασή της να παραμείνει συνδεδεμένη κινηματογραφικά με την εικόνα της Ελληνίδας που έφτιαξε στο Χόλιγουντ, δήλωσε πως ήταν προσωπική της προτίμηση, καθώς παραμένει στενά δεμένη με την οικογένειά της και βρήκε τους ρόλους που της πρότειναν μετά την επιτυχία της «βρώμικους, με πολλές σεξουαλικές σκηνές».

Συμπαραγωγός στο «Ερωτας αλά ελληνικά» είναι η 26 Films των Μισέλ Χίτζικ Σόουα και Νάταλι Μαρσιάνο.

  • ΕΘΝΟΣ, 04/04/2009

No comments: