Sunday, April 26, 2009

Η υποκριτική είναι σαν παιχνίδι, Την Αριελ Κωνσταντινίδη την έχουμε συνηθίσει ως επί το πλείστον σε κωμικούς ρόλους.

  • Κι αυτό οφείλεται κυρίως στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις, με πρόσφατη στο σίριαλ «Μαρία η άσχημη». Η Λίλιαν, που έπαιζε εκεί, δεν έκλεψε, απλώς την παράσταση. Της άνοιξε και τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη. Την είδε ο Βαγγέλης Σεΐτανίδης και της πρόσφερε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία «Κάτω απ' το μακιγιάζ σου» (στις αίθουσες).
  • Σ' αυτήν υποδύεται έναν δραματικό ρόλο. Τη Νίκη, υπάλληλο σε κατάστημα καλλυντικών, που θέλει να κάνει παιδί. Ένα βράδυ, χτυπάει με το αμάξι και σκοτώνει ένα μικρό κορίτσι. Από κει και πέρα αρχίζει ένας εφιάλτης. Όλο αυτό που της συμβαίνει γίνεται αφορμή για να σώσει μια άλλη ζωή, ενός κοριτσιού που έχει μπλέξει με την πορνεία.
  • Η Αριελ Κωνσταντινίδη είπε αμέσως το «ναι» όταν πήρε το σενάριο, γιατί γοητεύτηκε από τη «μεταφυσική που κρύβει αυτή η κοινωνικο-δραματική ταινία». Υπήρχε και ένας επιπλέον λόγος. Με εξαίρεση ένα πέρασμα σε μικρή ηλικία στον «Ελευθέριο Βενιζέλο» του Παντελή Βούλγαρη και μια φιλική συμμετοχή στο «Κόκκινο τριαντάφυλλο σου έκοψα» του Δημήτρη Κολλάτου, είναι η πρώτη φορά που έπαιξε μεγάλο ρόλο στον κινηματογράφο.
  • Όχι ότι το απέφευγε. «Αν ήταν στο χέρι μου θα έκανα μόνο ταινίες», εξομολογείται. «Ήθελα από μικρή να κάνω σινεμά αλλά το είχα αφήσει. Δεν το κυνήγησα. Δεν πήγα ποτέ σε κάστινγκ», λέει. Γενικά έχει πάει σε ελάχιστες οντισιόν. «Παιδί-θαύμα», από τεσσάρων χρονώ έπαιξε στο θέατρο στα «Παιδικά χρόνια του Διονύσιου Σολωμού». Ακολούθησαν ρόλοι σε παιδικές παραστάσεις: Σταχτοπούτα, Κοκκινοσκουφίτσα, κ.ά.
  • Η σχέση με το παιδικό θέαμα δεν σταμάτησε τότε. Την ακολουθεί μέχρι σήμερα. Κάνει μεταγλωττίσεις σε ταινίες της Ντίσνεϊ και έχει δανείσει τη φωνή της στη Σταχτοπούτα, την Πεντάμορφη, τη γοργόνα Αριελ. «Παίρνω μεγάλη χαρά όταν δίνω ζωή σε ένα κινούμενο σχέδιο. Ενώ με τη μεταγλώττιση ηθοποιών δεν τα πάω καλά. Έχω προσπαθήσει σε βραζιλιάνικες σειρές, αλλά με δυσκολεύει. Τις μεταγλωττίσεις τις κάνω για το παιχνίδι», λέει.
  • Με όρους παιχνιδιού αντιμετωπίζει το επάγγελμά της. «Δεν έχω μάθει να χρησιμοποιώ τη δουλειά μόνο για να ζω. Την βλέπω όπως όταν ήμουν παιδί», λέει. Από παιδί πάντως, μέχρι να σπουδάσει στη σχολή του Σπύρου Ευαγγελάτου, έκανε χορό, μπαλέτο, ενόργανη, πατινάζ, μουσική, πιάνο. Όχι τυχαία έχει αδυναμία στο μιούζικαλ. Άλλωστε έγινε γνωστή παίζοντας στο πλευρό της Αλίκης Βιουγιουκλάκη στα μιούζικαλ «Αννυ», «Εβίτα», «Η μελωδία της ευτυχίας». Και μπορεί οι εμφανίσεις της στο θέατρο να μην είναι τόσο προβεβλημένες όσο οι τηλεοπτικές («οι κομεντί που έχω παίξει είναι που έχουν κάνει επιτυχία»), όμως έχει κάνει και δραματικούς ρόλους κοντά στον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Στέφανο Ληναίο.

No comments: