Thursday, April 2, 2009

Η ΝΙΑ ΒΑΡΝΤΑΛOΣ ΜΕ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Εrotas στην Ακρόπολη

Σε σελίδες περιοδικού εντόπισαν η Νία  Βαρντάλος και οι συνεργάτες της τον Αλέξη  Γεωργούλη, επιλέγοντάς τον για  συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Έρωτας α  λα ελληνικά»
  • «Είναι μια ταινία από καρδιάς μας και νομίζω θα σας αρέσει» έλεγε σε σπαστά ελληνικά η Νία Βαρντάλος, χθες στην Αθήνα, για τη νέα κομεντί της «Έρωτας α λα ελληνικά». Ντελικάτη, με ένα μοβ φόρεμα, συνοδευόμενη από τους γονείς και την αδελφή της, τον σκηνοθέτη τής ταινίας, Ντόναλντ Πέτρι και τον συμπρωταγωνιστή της, Αλέξη Γεωργούλη, η Νία Βαρντάλος βρέθηκε χτες στην Αθήνα. Και θα παραμείνει έως το τέλος της εβδομάδας, αφού η επίσημη- παγκόσμια- πρεμιέρα της ταινίας της «Μy Life in Ruins» ή «Έρωτας α λα ελληνικά» θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (θα αρχίσει να προβάλλεται από 5 Ιουνίου στις ΗΠΑ). Η Βαρντάλος είχε πολλούς λόγους να είναι συγκινημένη και συνόψισε τα συναισθήματά της στη φράση «έχω πολλή αγάπη για την Ελλάδα. Ο πατέρας μου, you know, είναι από τα Καλάβρυτα». Και βεβαίως είδε ένα από τα όνειρά της να γίνεται πραγματικότητα: να κάνει μια ταινία στην πατρίδα της και να αφηγείται ιστορίες από την Ελλάδα.
  • «Ιt΄s the best advertise for Greece» (είναι η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα) έλεγε ο σκηνοθέτης Ντόναλντ Πέτρι. Δεν γνώριζε το παραμικρό για την Ελλάδα προηγουμένως. «Όταν ήρθαμε πρώτη φορά για ρεπεράζ εντυπωσιάστηκα με τις τοποθεσίες, τους ανθρώπους και... πάχυνα. Πλέον η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου και ελπίζω η ταινία, όταν προβληθεί στην Αμερική, να εμπνεύσει κι άλλους να έρθουν».
Ο πρόεδρος Ομπάμα τροποποίησε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ευρώπη και δεν θα επισκεφτεί την Ελλάδα, αν και ήταν στον αρχικό σχεδιασμό. Αν είχατε την ευκαιρία να τον συναντήσετε τι θα του λέγατε;
  • Θα του έλεγα να έρθει οπωσδήποτε. Να πάει στη Σαντορίνη. Ξέρετε, δεν θέλω να μπλέκω την πολιτική, όμως θα σας πω ότι τόνωσε την ψυχολογία μας ο νέος πρόεδρος. Αλλά νομίζω πως τα προηγούμενα οκτώ χρόνια διακυβέρνησης δεν θα αλλάξουν σε μια μέρα. Στο «Έρωτας α λα ελληνικά» η Γεωργία (Νία Βαρντάλος), Ελληνοαμερικανίδα ξεναγός, απογοητευμένη από την αδιαφορία της ομάδας τουριστών για τα ελληνικά μνημεία, ακολουθεί τη συμβουλή ενός τουρίστα «να κοιτά την αισιόδοξη πλευρά της ζωής» και ανακαλύπτει τον έρωτα στο πρόσωπο του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου, Πούπι (Αλέξης Γεωργούλης).
Μια χολιγουντιανή παραγωγή έχει Έλληνα πρωταγωνιστή;
  • Θέλαμε Έλληνα ηθοποιό. Όταν ήρθαμε πρώτη φορά στην Ελλάδα με τον Ντόναλντ και τη Μισέλ (σ.σ.: συμπαραγωγό της ταινίας) στο Κολωνάκι εκείνη αγόρασε ένα περιοδικό. Το ξεφυλλίζαμε και τα βλέμματά μας έπεσαν σε φωτογραφίες του Αλέξη και ο Ντόναλντ είπε «that΄s him» (αυτός είναι)! Ρωτήσαμε, μάθαμε και ζητήσαμε DVD του. Καιρό μετά, ένα μεσημέρι στο Λος Άντζελες έφθασε στα γραφεία ένα πακέτο, την ώρα που τρώγαμε. Το ανοίξαμε, βάλαμε να δούμε το DVD και... μας έπεσαν τα πιρούνια».
ΙΝFΟ: Η ταινία «Έρωτας α λα ελληνικά» του Ντόναλντ Πέτρι θα προβάλεται από 28 Μαΐου στις ελληνικές αίθουσες.
Με μια ματιά

● Γεννήθηκε στη Γουίνιπεγκ του Καναδά και ζει στο Λος Άντζελες.

● Ήταν υποψήφια για Όσκαρ σεναρίου και Χρυσή Σφαίρα (γυναικείου ρόλου) για την ταινία «Γάμος α λα ελληνικά». ● «Ι Ηate Valentine΄s Day» τιτλοφορείται η επόμενη ταινία της στην οποία θα κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο της.

● Υπογράφει το σενάριο της ταινίας «Ηello, Μy name is Ηarry Βrown» για τον Τομ Χανκς.
  • ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 2 Απριλίου 2009. Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

No comments: