Monday, April 6, 2009

Στην Ελλάδα μέσω... Χόλιγουντ


Στην Ελλάδα μέσω... Χόλιγουντ

  • Το παρατεταμένο χειροκρότημα της κατάμεστης αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής απέσπασε η Ελληνοαμερικανίδα Νία Βαρντάλος μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας της «Ερωτας αλά ελληνικά», το βράδυ της Παρασκευής.
  • Εχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της, το συμπρωταγωνιστή της Αλέξη Γεωργούλη, το σκηνοθέτη της ταινίας Ντόναλντ Πέτρι και την παραγωγό Μισέλ Χίτζικ-Σόουα, η «καλύτερη πρέσβειρα της Ελλάδας», όπως την αποκάλεσε η τελευταία, δεν σταμάτησε στιγμή να χαμογελά διάπλατα και να δείχνει την ικανοποίησή της. «Ευχαριστώ για τη βοήθεια που μας δώσατε προκειμένου να γυρίσουμε την ταινία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ελπίζω να σας αρέσει η ταινία μας», είπε η πρωταγωνίστρια σε άπταιστα ελληνικά όταν ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς τη βράβευσε για την προσφορά της στη χώρα.
  • Και τι προσφορά! Σε καιρούς δύσκολους λόγω της οικονομικής κρίσης, έρχεται η ταινία της Νία Βαρντάλος να υπενθυμίσει σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές της Ελλάδας και την πλούσια ιστορία της.
  • Γιατί ο «Ερωτας αλά ελληνικά» αυτό ακριβώς είναι. Μια ερωτική επιστολή προς την Ελλάδα, όπως είχε πει και ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντόναλντ Πέτρι. «Είναι πολύτιμη η προβολή της ταινίας στο εξωτερικό», τόνισε και ο κ. Σαμαράς, που βράβευσε επίσης τον κ. Πέτρι και την κυρία Χίτζικ-Σόουα. Το θερμό χειροκρότημα της αίθουσας απέσπασε φυσικά και ο Αλέξης Γεωργούλης, «το μελλοντικό ταλέντο του Χόλιγουντ», κατά την παραγωγό κυρία Σόουα. Ο Ελληνας ηθοποιός, χαμογελαστός και πάντα έτοιμος για πειράγματα με τους συναδέλφους του, ερμηνεύει το ρόλο του οδηγού του λεωφορείου που έχει ως επιβάτες ένα γκρουπ τουριστών με ξεναγό τη Νία Βαρντάλος. Ο Πούπη, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, θα κερδίσει τον έρωτα της Τζόρτζια (Νία Βαρντάλος) σε μια εποχή που όλα πάνε στραβά για εκείνη.

Δεν... χαρίζεται

  • Χωρίς η ταινία να παραλείπει να σχολιάσει σκωπτικά το ελληνικό ταμπεραμέντο και τη «χύμα» συμπεριφορά μας, ο «Ερωτας αλά ελληνικά» είναι ένα κάλεσμα προς όλο τον κόσμο να έρθει στην Ελλάδα, να περπατήσει εκεί όπου κάποτε οι αρχαίοι Ελληνες μιλούσαν για δημοκρατία και φιλοσοφία, να χαλαρώσει και να δει την όμορφη πλευρά της ζωής.
  • Παρόντες στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας ήταν εκπρόσωποι από το χώρο των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ μαζί με την οικογένειά του, ο Νίκος Παπανδρέου, ο κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο Σήφης Βαλυράκης και η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Πέτρος Κωστόπουλος και η σύζυγός του Τζένη Μπαλατσινού, η Ελένη Κούρκουλα, η Νόνικα Γαληνέα, η Κατερίνα Τσάβαλου, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Νατάσα Καλογρίδη, η Κατερίνα Λέχου και πολλοί άλλοι. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες θα γίνει στις 28 Μαΐου και στις ΗΠΑ στις 5 του ίδιου μήνα.
  • ΖΑΛΙΓΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, Ελεύθερος Τύπος, Δευτέρα, 06.04.09

No comments: