Friday, April 3, 2009

Στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι η ελληνική ταινία «Μικρό Έγκλημα»

  • Στο πρόγραμμά του έχει εντάξει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι τη νέα ταινία του Χρίστου Γεωργίου Μικρό Έγκλημα με πρωταγωνιστές τους Αρη Σερβετάλη και Βίκυ Παπαδοπούλου. Η ταινία θα συμμετάσχει και σε άλλα διεθνή Φεστιβάλ. Το φιλμ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Variety Critics' Choice: Europe Now!», του Φεστιβάλ στο Κάρλοβι Βάρι, το οποίο θα διεξαχθεί από 3 έως 11 Ιουλίου. Οι κριτικοί του Variety επιλέγουν δέκα ταινίες που θα παρουσιαστούν σε αυτόν τον ειδικό τομέα του Φεστιβάλ. Με τις επιλογές τους στηρίζουν το νέο, αντισυμβατικό κινηματογράφο που κυριαρχεί το στοιχείο της έκπληξης και της πρόκλησης.
  • Το Μικρό Έγκλημα έχει ήδη συμμετάσχει στα Φεστιβάλ: «Κινηματογραφικές μέρες Κύπρου», όπου κέρδισε το βραβείο κοινού και στο επίσημο διαγωνιστικό του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς. Για τους επόμενους μήνες έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα ακόλουθα Φεστιβάλ: Huston World Fest, Washington DC Film Fest, Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σιάτλ, Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ουρουγουάης.
  • Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Ο Λεωνίδας (Αρης Σερβετάλης) έχει μόλις αποφοιτήσει από τη Σχολή Αστυνομικών και παίρνει την πρώτη του μετάθεση σε ένα πανέμορφο, πλην όμως απομονωμένο νησί του Αιγαίου. Οι επαγγελματικές του προκλήσεις αρχικά περιορίζονται στο να τοποθετεί πινακίδες «Απαγορεύεται ο Γυμνισμός» στις ερημικές παραλίες του νησιού, όμως όταν ανακαλύπτει το πτώμα του γέρου Ζαχαρία σε ένα γκρεμό, το καθήκον τον καλεί σε δράση. Ήταν ατύχημα ή, όπως υπαγορεύει το ένστικτο του Λεωνίδα, τα πράγματα δεν έγιναν τόσο απλά;
  • Αθήνα - Παρασκευή TO BHMA, 3 Απριλίου 2009 [ 20:10 ]

No comments: