Saturday, April 25, 2009

Επιστρέφει στις Κάννες ο Ταραντίνο

  • Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στο φεστιβάλ των Καννών παρέα με αρκετούς παλιούς του «φίλους», όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Κεν Λοουτς και η Τζέιν Κάμπιον.

Ο Ταραντίνο παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Inglourious Bastards» με πρωταγωνιστή τον Μπρατ Πιτ και θέμα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ταινία του Ταραντίνο είναι μια από τις 20 που θα διαγωνιστούν, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, που έχει τιμηθεί με το Χρυσό Φοίνικα το 1994 για την ταινία «Pulp Fiction», θα συναγωνιστεί τον Λόουτς και την ταινία του «Looking for Eric» με πρωταγωνιστή τον πρώην σταρ της Μάντσεστερ και της εθνικής Γαλλίας Ερίκ Καντονά ο οποίος αναλαμβάνει να δώσει μαθήματα ζωής σε έναν ταχυδρόμο. Η συμμετοχή της Κάμπιον είναι η ταινία «Bright Star» με θέμα τον άγγλο ποιητή Τζον Κιτς. Ο Αυστραλή σκηνοθέτης έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα το 1993 για την ταινία «Μαθήματα Πιάνου». Τέλος, ο Αλμοδόβαρ συμμετέχει με την αισθηματική δραματική ταινία «Broken Embraces», στην οποία πρωταγωνιστεί -ποιά άλλη;- η Πενέλοπε Κρουζ. Το 62ο φεστιβάλ των Καννών για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα αρχίσει με την προβολή μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς του «Toy Story».

  • Bραβείο για την Μέριλ Στριπ στο Φεστιβάλ της Ρώμης
  • Η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ηθοποιός Μέριλ Στριπ θα τιμηθεί με ένα ακόμα βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, αυτό της συνολικής προσφοράς στον χώρο της 7ης Τέχνης, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Το φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στη Ρώμη από τις 15-23 Οκτωβρίου, έχει βραβεύσει κατά το παρελθόν με το ίδιο βραβείο τον Αλ Πατσίνο, τη Σοφία Λόρεν και τον Σον Κόνερι. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ της Ρώμης θα είναι ο Αμερικανο-τσέχος σκηνοθέτης Μίλος Φόρμαν.

No comments: