Friday, April 10, 2009

Τον ρόλο του Δια θα κρατήσει στην επόμενη ταινία του ο Λίαμ Νίσον

  • Λιγότερο από ένα μήνα μετά τον τραγικό θάνατο από ατύχημα της συζύγου του, ηθοποιού Νατάσα Ρίτσαρντσον (πέθανε στις 18 του περασμένου Μαρτίου), ο ηθοποιός Λίαμ Νίσον ανακοίνωσε την επόμενη κινηματογραφική ταινία στην οποία θα παίξει. Ο 56 χρονος ιρλανδός ηθοποιός θα υποδυθεί τον θεό Δία στο επικό φιλμ «Clash of the Titans», ριμέικ της ομότιτλης του 1981 που είχε παιχτεί στην χώρα μας ως «Σύγκρουση Τιτάνων» (στην πρωτότυπη εκδοχή τον ίδιο ρόλο είχε παίξει ο Λόρενς Ολίβιε).
  • Η «Σύγκρουση Τιτάνων» που αναφέρεται στους Θεούς του Ολύμπου θα γυριστεί από τον Γάλλο σκηνοθέτη Λουί Λετεριέρ ο οποίος ακολουθεί καριέρα στο Χόλιγουντ (ο «Απίθανος Χούλκ» είναι η τελευταία ταινία του). Στην ίδια ταινία συμπρωταγωνιστής του Νίσον θα είναι ο στενός φίλος του, Ρέιφ Φάινς, με τον οποίο έχει παίξει μόνον σε μια ταινία, την «Λίστα του Σίντλερ». Ο Φάινς θα κρατά τον ρόλο του Αδη.
  • Οταν η Ρίτσαρντσον έπαθε το μοιραίο ατύχημα κάνοντας σκι στο Mont Tremblant του Κεμπέκ, ο Νίσον βρισκόταν στα γυρίσματα της δραματικής ταινίας του Ατόμ Εγκογιάν «Chole» την οποία αργότερα ολοκλήρωσε. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η εφετινή χρονιά θεωρείται μια από τις καλύτερες της καριέρας του Νίσον αφού το θρίλερ «Taken» στο οποίο πρωταγωνιστεί είχε αναπάντεχη επιτυχία στην Αμερική με έσοδα του ύψους των 140 εκατομυρίων δολαρίων. [ΤΟ ΒΗΜΑ, Παρασκευή 10 Απριλίου 2009]

No comments: