Saturday, April 4, 2009

FΒΙ κατά... Χ-ΜΕΝ

FΒΙ κατά... Χ-ΜΕΝ
  • Εναν μήνα πριν από την πρεμιέρα της η ταινία κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ. «Ανθρωποκυνηγητό» από τη «Φοξ» και την ομοσπονδιακή αστυνομία της Αμερικής για να βρεθεί η πηγή της διαρροής. Μια ημιτελής κόπια ενός εκ των πιο πολυαναμενόμενων ταινιών της θερινής σεζόν, που κυκλοφόρησε πρώιμα στο Ιντερνετ, ανάγκασε το στούντιο της Fox να ζητήσει τη βοήθεια του FBI.

  • Το DVD της περιπέτειας «Χ-ΜΕΝ Η αρχή: Γούλβεριν», με πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν, εμφανίστηκε την περασμένη Τρίτη σε γνωστούς ιστότοπους του Διαδικτύου απ όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατεβάσει πειρατικά DVD, προκαλώντας ζημιά στο αμερικανικό στούντιο παραγωγής. Αρκεί να φανταστεί κανείς πως μόνο σε μια μέρα, ο σχετικός φάκελος «κατέβηκε» κοντά στις 100.000 φορές, έναν μήνα ακριβώς πριν από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ (στην Ελλάδα το «Γούλβεριν» βγαίνει στις 30 Απριλίου).
  • Καθώς τα αυστηρά μέτρα, που λαμβάνονται από τα αμερικανικά στούντιο τα τελευταία χρόνια, έχουν αποκλείσει τη διαρροή των υπερπαραγωγών πριν από την εμφάνισή τους στις αίθουσες, το φιάσκο με το εν λόγω φιλμ «καίει» τώρα την πρεμιέρα του. «Η πηγή της αρχικής διαρροής και οι επακόλουθες καταχωρίσεις θα διωχτούν στο έπακρο, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου», δήλωσε η Fox προσβλέποντας στη βοήθεια του FBI. Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι καθώς το περιεχόμενο του DVD είναι ειδικά σημαδεμένο για τέτοιες περιπτώσεις, θα είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο υπαίτιος της κλεψιάς.
  • Οσοι πρόλαβαν, πάντως, να κατεβάσουν την ταινία, πριν αφαιρεθεί από τους σχετικούς ιστότοπους, τόνισαν ότι «τα ψηφιακά εφέ λείπουν με αποτέλεσμα το φιλμ να δείχνει χάλια χωρίς αυτά». Μέχρι και τα καλώδια που κρατούν τους ηθοποιούς φαίνονται όπως και οι πράσινες οθόνες και κάποιες σκηνές οι οποίες δεν είναι ολοκληρωμένες! Οι υποψίες για το αναπάντεχο κακό βαραίνουν την αυστραλιανή εταιρεία επεξεργασίας των εφέ του φιλμ, «Rising Sun».
  • Η εταιρεία με σχετική της ανακοίνωση, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο ζήτημα μιας και το προσωπικό της εργάστηκε πάνω σε ξεχωριστά κομμάτια της ταινίας και ποτέ σε ολόκληρη τη βερσιόν της. Η Ομοσπονδία Κατά της Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας σχολίασε ότι ένα τέτοιο περιστατικό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο δεδομένου των αυστηρών μέτρων κατά της πειρατείας που έχουν ληφθεί τελευταία.

No comments: