Friday, November 26, 2010

Ζητούν ν' αποσυρθεί το νομοσχέδιο!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Να αποσυρθεί τώρα!
Από την πρόσφατη κινητοποίηση έξω από το ΥΠΠΟΤ
Διαδήλωση έξω από τη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη 30/11, 12.30 το μεσημέρι, με αφορμή τη συζήτηση του αντιδραστικού νομοσχεδίου για τον κινηματογράφο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προγραμματίζουν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και το σωματείο «μικρό» των σκηνοθετών ταινιών μικρού μήκους, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.
«Καλούμε τους ανθρώπους του κινηματογραφικού χώρου και του πολιτισμού σε ένα κοινό μέτωπο πάλης για να αποκρούσει αυτό το νομοσχέδιο, να παλέψει για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ώστε ο δημιουργός να μπορεί να κάνει ταινίες χωρίς "μεσάζοντες" και "μεσολαβητές" της "αγοράς". Να είμαστε όλοι εκεί!» τονίζει στο κάλεσμά του το ΣΕΗ. Η προσυγκέντρωση των ηθοποιών θα γίνει στις 12 μ. έξω από το θέατρο «Τζένη Καρέζη» στην Ακαδημίας.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου έξω από το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, με τη συμμετοχή του ΣΕΗ, της «Δημοκρατικής Ενότητας Σκηνοθετών» και του σωματείου «μικρό» για τη μικρού μήκους ταινία, ενώ παραβρέθηκε και η διοίκηση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.
Την ίδια μέρα κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή χωρίς να αλλάζει ο αντιδραστικός προσανατολισμός του, παρά το γεγονός ότι ακόμη και σε αυτή την παρωδία «διαβούλευσης» των ελάχιστων ημερών και μάλιστα μέσω διαδικτύου, η πλειοψηφία των σκηνοθετών που συμμετείχαν τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου. Το οποίο αποτελεί την «επιτομή», όχι μόνο ανάλογων νομοθετικών προσπαθειών των κυβερνήσεων του δικομματισμού, αλλά και του εμπορευματικού προσανατολισμού που επιβάλλουν τα μονοπώλια της ΕΕ στο σύνολο του πολιτισμού, έτσι ώστε αυτός να αποτελέσει ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας για την αύξηση της «ανταγωνιστικότητάς» τους. Οπως τόνισε το ΚΚΕ στη δημόσια κριτική του, το νομοσχέδιο «ουσιαστικά περιγράφει την κινηματογραφική βιομηχανία που θέλουν τα μονοπώλια για να συνεχιστεί η κυριαρχία τους» και στο πεδίο της ιδεολογικής χειραγώγησης.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010

No comments: