Thursday, November 11, 2010

Πρεμιέρα για την τελευταία ταινία του Χάρι Πότερ

Έγινε η παρουσίαση του πρώτου μέρους της έβδομης και τελευταίας ταινίας του Χάρι Πότερ στο Λονδίνο παρουσία όλων των συντελεστών αλλά και πλήθους κόσμου που έσπευσε να δει από κοντά τους πρωταγωνιστές, παρόλο που σε σχέση με την πρώτη ταινία που προβλήθηκε στον κινηματογράφο το 2001 μεγάλωσαν λίγο...
Με δύο ταινίες θα κλείσει ο επιτυχημένος κύκλος του "Χάρι Πότερ", που βασίζεται στη σειρά βιβλίων που έκανε δισεκατομμυριούχο την J.K. Rowling, όπως ανακοίνωσε η παραγωγός εταιρία Warner Bros., η οποία θα μοιράσει το έβδομο και τελευταίο βιβλίο, "Harry Potter and the Deathly Hallows" (Ο Χάρι Πότερ Και Οι κλήροι Του Θανάτου).
"Η μαγεία θα εξακολουθήσει να υπάρχει" δήλωσε ο πρωταγωνιστής της ταινίας, "είμαστε η γενιά του Χάρι Πότερ" φώναζαν οι "φίλοι" που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση της ταινίας.
Η Warner Bros διοργάνωσε μία εξαιρετική βραδιά για την παρουσίαση παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε η παραγωγή να έχει εγκαίρως έτοιμη την εκδοχή σε 3D της ταινίας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο μιας και οι κριτικές στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου είναι ιδιατέρως αυστηρές.
Η ταινία είναι γεμάτη από ανατροπές καθώς ο Χάρι, η Ερμιόνη και ο Ρον ολοκληρώνουν τις ιστορίες τους και φυσικά ο κεντρικός ήρωας αντιμετωπίζει τον μεγάλο του εχθρό τον Λόρδο Βόλντεμορτ.
Ήδη οι πρώτες πέντε ταινίες του "Χάρι Πότερ" υπήρξαν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες συγκεντρώνοντας 4,5 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office.
Τα έσοδα από την έκτη ταινία του Χάρι Πότερ ξεπέρασαν τα 32,46 εκατ. δολάρια τις πρώτες έξι ημέρες από την πρώτη της προβολή, ενώ συνολικά τα έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν στα 934 εκατ. δολάρια.
Το δεύτερο μέρος της ταινίας θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2011.

No comments: