Friday, November 5, 2010

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αγαπά τον Τεν Τεν

  • Μαζί με τον Πίτερ Τζάκσον, ο κορυφαίος σινεπαραμυθάς γυρίζει την πιο φιλόδοξη ταινία με ήρωα τον αγαπημένο ήρωα κόμικς του Ερζ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ
Δεν χωρά αμφιβολία ότι το «Τin Τin: Secret of the Unicorn», δηλαδή οι «Περιπέτειες του Τεν Τεν: το μυστικό του μονόκερου», όπως είχε μεταφραστεί στην Ελλάδα το ενδέκατο κατά σειρά κόμικς του Ερζ με ήρωα τον βέλγο δημοσιογράφο Τεν Τεν, θα είναι μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της προσεχούς χειμερινής σεζόν (έχει προγραμματιστεί να προβληθεί το φθινόπωρο του 2011).

Το τελευταίο επίτευγμα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που τον έφερε να συνεργάζεται με τον Πίτερ Τζάκσον της τριλογίας του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», βρίσκεται αυτή την περίοδο στη φάση των γυρισμάτων. Και οι δύο δημιουργοί επέλεξαν το βρετανικό μηνιαίο περιοδικό «Εmpire» για να δώσουν στη δημοσιότητα μια πρώτη γεύση του τι περίπου πρέπει να περιμένουμε από την ταινία τους.

«Το πρώτο μέρος, που είναι και το πιο μυστηριώδες, οφείλει πολλά όχι μόνο στο φιλμ νουάρ αλλά και στο θέατρο του Μπέρτολντ Μπρεχτ» είπε ο Σπίλμπεργκ αναφερόμενος στα νυχτερινά πλάνα της ταινίας. «Την ίδια ώραόμωςθα είναι μια διαολεμένη περιπέτεια!» συνέχισε.

Αν ο Μπρεχτ έχει βάλει το... χεράκι του στην αισθητική των κλειστών χώρων της ταινίας, η τεχνολογία CGΙ, όπως όλα δείχνουν, έχει αναλάβει όλα τα υπόλοιπα.

« Με ζωντανούς ηθοποιούς, θα πρέπει να αναζητήσεις πρόσωπα που μοιάζουν σε εκείνα που θέλεις να παρουσιάσεις » είπε ο Τζάκσον. « Ομως με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να αποδόσεις επακριβώς αυτό που ο Ερζ ζωγράφισε. Αναπόφευκτα το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά διαφορετικό. Με το CGΙ όμως μπορούμε να ζωντανέψουμε επακριβώς τον κόσμο του Τεν Τεν, να διατηρήσουμε τις στυλιζαρισμένες καρικατούρες των προσώπων ». Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα πρόσωπα των ηθοποιών που έχουν επιλεγεί θα θυμίζουν καρτούν, έτσι όπως είχε συμβεί με τον Τομ Χανκς στο «Πόλαρ εξπρές» του Μπομπ Ζεμέκις, αλλά και με τον Σκρουτζ που απέδωσε ο Τζιμ Κάρεϊ στη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», επίσης του Ζεμέκις.

Το σχέδιο για μια φιλόδοξη κινηματογραφική προσαρμογή του Τεν Τεν από τον Σπίλμπεργκ έχει τις ρίζες του στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν ο σκηνοθέτης είχε πλησιάσει τον Ερζ για την αγορά του δικαιώματος της «χρήσης» του ήρωα στον κινηματογράφο. Το 1982, έναν χρόνο πριν από τον θάνατο του Ζορζ Ρεμί, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Ερζ, ο Σπίλμπεργκ είχε πάρει αυτό που ήθελε. Οικονομικοί λόγοι ωστόσο εμπόδιζαν την υλοποίηση της ταινίας, η οποία έπαιρνε διαρκώς αναβολές. Ολα αυτά μέχρι πριν από δύο χρόνια, όταν στο Φεστιβάλ των Καννών ο Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαζόταν με τον Πίτερ Τζάκσον στη δημιουργία τριών ταινιών Τεν Τεν.

Ολοι οι βασικοί ηθοποιοί που θα συμμετέχουν στην πρώτη ταινία είναι Βρετανοί. Ανάμεσά τους ο τελευταίος Τζέιμς Μποντ Ντάνιελ Κρεγκ που θα υποδυθεί τον Ρεντ Ράκαμ, έναν από τους «κακούς» της ιστορίας, και ο Αντι Σέρκις, το Γκόλουμ στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» του Τζάκσον, που θα παίξει τον σύντροφο του Τεν Τεν, Κάπτεν Χάντοκ. Η ιστορία θα τοποθετείται στο 1943 και θα γυριστεί σε δύο μέρη- το δεύτερο κατά πάσα πιθανότητα από τον Τζάκσον. Οσο για τον ίδιο τον Τεν Τεν θα φέρει τη μορφή του νεαρού ηθοποιού Τζέιμι Μπελ τον οποίο πρωτογνωρίσαμε ως «Μπίλι Ελιοτ».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=365081&dt=05/11/2010#ixzz14TR2pSI0

No comments: