Saturday, November 6, 2010

Ταινίες στην τηλεόραση

  • Γητευτής αλόγων
Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Νίκολας Εβανς είναι η ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Ο γητευτής των αλόγων». Ενα 14χρονο κορίτσι, η Γκρέις και ο Πίλγκριμ, το αγαπημένο της άλογο, τραυματίζονται σοβαρά σ' ένα τροχαίο ατύχημα. Η μητέρα της Γκρέις, Ανι, πληροφορείται την ύπαρξη του «γητευτή» Τομ Μπούκερ, που φημίζεται για την εξαιρετική του ικανότητα να επικοινωνεί με τα άλογα. Η Ανι καταλαβαίνει ότι η μοίρα της κόρης της και του αλόγου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και σε μια προσπάθεια να απαλύνει τις ψυχικές κυρίως πληγές τους, παίρνει την Γκρέις και τον Πίλγκριμ (ο οποίος έχει μεταμορφωθεί σ' ένα άγριο, φοβισμένο ζώο) και ξεκινούν για το ράντσο του Τομ. Ο καουμπόη δέχεται να βοηθήσει τον Πίλγκριμ κι έτσι μέσα στο υπέροχο φυσικό τοπίο της Μοντάνα, αρχίζει μια μακρά περίοδος για τη θεραπεία της ψυχής όχι μόνο του αλόγου και της νεαρής του ιδιοκτήτριας, αλλά κι αυτής της Ανι και του ίδιου του Τομ. Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σαμ Νηλ, Σκάρλετ Γιόχανσον (Τρίτη, 09/11, ΝΕΤ, 22.00)
  • Εχετε κάνει κράτηση;
Μια αισθηματική κομεντί είναι η ταινία «Εχετε κάνει κράτηση;», σε σκηνοθεσία Σκοτ Χικς. Η Κέιτ εργάζεται ως σεφ. Είναι εργασιομανής, τελειομανής και σωστός... πονοκέφαλος για τους συναδέλφους της. Η μοναχική ζωή της διακόπτεται απότομα όταν η αδελφή της σκοτώνεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Ετσι η Κέιτ αναλαμβάνει την φροντίδα της 10χρονης ανιψιάς της, Ζόι. Εξαιτίας της ανυπόφορης συμπεριφοράς της, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου την πείθει να πάρει αναρρωτική άδεια και να επισκεφτεί έναν ψυχαναλυτή. Οταν όμως η Κέιτ επιστρέφει στη δουλειά, παρατηρεί πως έχει ήδη προσληφθεί ο Νικ, νεαρός σεφ, που ακούει όπερα και είναι φανατικός θαυμαστής της ιταλικής κουζίνας. Ο Νικ, που ανέλαβε καθήκοντα βοηθού του σεφ, είναι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστεί με μια επαγγελματία σαν την Κέιτ. Ομως η τελευταία υποπτεύεται πως ο νεαρός σκοπεύει να της «φάει» τη θέση. Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ααρον Εκχαρτ, Πατρίσια Κλάρκσον, Μπομπ Μπάλαμπαν (Τετάρτη, 10/11, STAR, 21.00)
  • Ονειρεμένη ζωή
Μια κοινωνική ταινία είναι η «Ονειρεμένη ζωή», σε σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ. Ενας επιτυχημένος επιχειρηματίας ζει την εργένικη ζωή του σε πλήρη αρμονία, πιστεύοντας πως δεν του λείπει τίποτα. Ενα πρωί ξυπνάει σε μια νέα ζωή, όπου είναι ο πατέρας δύο παιδιών και ο σύζυγος της πρώην φίλης του που είχε παρατήσει όταν ήταν ακόμα φοιτητής. Προσπαθώντας να ξεπεράσει το αρχικό σοκ της τεράστιας αλλαγής, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι στη ζωή τα χρήματα και η επιτυχία μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο απαραίτητα για να είναι κανείς ευτυχισμένος. Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τία Λεόνι (Παρασκευή, 12/11, ALPHA, 22.00)
  • Ο ωραίος Σέργιος
Ο Κλοντ Σαμπρόλ σκηνοθετεί την ταινία «Ο ωραίος Σέργιος». Ο Φρανσουά επιστρέφει στο χωριό του, μετά από πολύχρονη απουσία. Διαπιστώνει πως το χωριό δεν έχει αλλάξει καθόλου, έχουν αλλάξει, όμως, οι άνθρωποι. Ιδιαίτερα ο παλιός του φίλος, ο Σερζ, το έχει ρίξει στο ποτό και ο Φρανσουά προσπαθεί να μάθει το γιατί και να τον βοηθήσει. Πρόκειται για την πρώτη ταινία του αξιόλογου σκηνοθέτη, την οποία δημιούργησε το 1958. Ο Σαμπρόλ ήταν ένας από τους «ιδρυτές» του περίφημου κινηματογραφικού κινήματος της «νουβέλ βαγκ», που συντάραξε τη δυτική κινηματογραφία την πρώτη μεταπολεμική δεκαετία. Η πρώτη αυτή ταινία θεωρείται και η «εναρκτήρια» του κινήματος. Με τους Ζαν Κλοντ Μπριαλί, Ζεράρ Μπλεν, Μισέλ Μερίτς, Μπερναντέτ Λαφόντ (Τετάρτη, 10/11, «ΒΟΥΛΗ TV», 23.00)
  • Ριφιφί
Ο Ζυλ Ντασσέν σκηνοθετεί την ταινία «Ριφιφί». Υστερα από πέντε χρόνια στη φυλακή, ο Τόνι συναντά τους φίλους του, που τον προκαλούν να ληστέψουν κοσμήματα από τη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου. Εκείνος, όμως, αρνείται. Ο Τόνι βρίσκει την πρώην φιλενάδα του, η οποία έχει γίνει η ερωμένη του γκάνγκστερ ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου, και την ταπεινώνει χτυπώντας την και παίρνοντας τα κοσμήματα και τη γούνα της. Επειτα τηλεφωνεί στους φίλους του και τους προτείνει να ληστέψουν το χρηματοκιβώτιο του κοσμηματοπωλείου. Καλούν έναν διαρρήκτη ειδικό στα χρηματοκιβώτια να μπει στην ομάδα τους και σχεδιάζουν την τέλεια ληστεία. Δεν είχαν λάβει όμως υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα. Με τους Ζαν Σερβέ, Καρλ Μένερ, Ρόμπερτ Μάνουελ, Ζανίν Νταρσέ, Πιέρ Γκρασέ, Ρόμπερτ Χοσεϊν, Ζυλ Ντασσέν (Σάββατο, 13/11, Βουλή TV, 23.10)

No comments: