Thursday, December 17, 2009

Change of plans, Ηρθε ο έρωτας στην πόλη, Βασίλισσα Βικτώρια: Τα χρόνια της νιότης

Oι άλλες ταινίες
  • Βασίλισσα Βικτώρια: Τα χρόνια της νιότης***

Μια ιστορική βιογραφία με προσοχή στην ακρίβεια και μια εξαιρετική κεντρική ερμηνεία είναι η ταινία που γύρισε ο Ζαν Μαρκ Βαλέ. Ο Καναδός σκηνοθέτης μεταφέρει στην οθόνη την ιστορία της βασίλισσας Βικτώριας, της εμβληματικής μορφής της βρετανικής μοναρχίας. Ομως η ταινία δεν παρουσιάζει την ηλικιωμένη βασίλισσα με τη γνωστή θλιμμένη φιγούρα, αλλά τη νεανική της ηλικία, την εποχή που ήταν ένα κορίτσι με όρεξη για τη ζωή και τον έρωτα και γεμάτη ανανεωτικές ιδέες. Το σενάριο του βραβευμένου με Οσκαρ (για το «Gosford park») Τζούλιαν Φέλοουζ σχεδιάζει με πληρότητα την προσωπικότητα της νεαρής βασίλισσας και παρουσιάζει τον έρωτά της για τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Η ταινία αρχίζει από την εφηβική ηλικία της Βικτώριας, το πιεστικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, την ανταγωνιστική σχέση με τη μητέρα της και δείχνει με λεπτομέρεια και χωρίς υπερβολές το σύστημα των υπόγειων πολιτικών επηρεασμού που κινούνται γύρω από τη μοναρχία. Ο Ζαν Μαρκ Βαλέ έχει σκηνοθετήσει την ταινία με σεβασμό στην ιστορία και την εποχή, παρακολουθώντας με διακριτικότητα τους χαρακτήρες, αλλά και με εκσυγχρονιστικά στοιχεία, όπως το προσεγμένο, ταχύτερο μοντάζ. Θαυμάσια είναι η ερμηνεία της Εμιλι Μπλαντ στον κεντρικό ρόλο, που ενσαρκώνει μια βασίλισσα με δύναμη και νεανικό πάθος. Μαζί της παίζει ένα πολύ καλό καστ Βρετανών ηθοποιών, με τους Ρούπερτ Φρεντ, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Πολ Μπέτανι, Τζιμ Μπρόντμπεντ.

  • Change of plans

Μια ομάδα γνωστών Γάλλων ηθοποιών πρωταγωνιστεί στην κομεντί της Ντανιέλ Τόμπσον, που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια ενός δείπνου. Είναι ένα δείπνο δέκα ατόμων, στο οποίο συμμετέχουν αναγκαστικά όλοι, χωρίς πραγματική διάθεση να συναντήσουν τους άλλους. Παίζουν οι: Καρίν Βιάρ, Ντάνι Μπουν, Εμανουέλ Σενιέ, Πιερ Αρντιτί.

  • Ηρθε ο έρωτας στην πόλη

Κομεντί με τη Ρενέ Ζελβέγκερ στον ρόλο μιας μπιζνεσγούμαν που από το Μαϊάμι αναγκάζεται να πάει στη Μινεσότα. Αρχικά θα βρει δυσκολίες και ψυχρότητα και φυσικά στο τέλος, όπως περιμένει κανείς, θα μεγαλουργήσει και θα την αγαπήσουν. Με συμπρωταγωνιστή τον Χάρι Κόνικ Τζούνιορ.

  • Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 17/12/2009

No comments: