Monday, December 28, 2009

Διαζύγιο πρότυπο για ζεύγος πρότυπο

  • Συνέβη το καλοκαίρι αλλά το ανακοίνωσαν μια μέρα πριν από τα Χριστούγεννα, ίσως και γιατί ήταν το καλύτερο δώρο για τις κουτσομπόλες του Χόλιγουντ.

Μία από τις πολλές φορές που το πολιτικοποιημένο ζεύγος ύψωνε το χέρι του στο σήμα της ειρήνης

Μία από τις πολλές φορές που το πολιτικοποιημένο ζεύγος ύψωνε το χέρι του στο σήμα της ειρήνης Η Σούζαν Σάραντον και ο Τιμ Ρόμπινς χώρισαν έπειτα από 23 χρόνια συμβίωσης, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός τους Τιλ Κάναντι.

Η εξηντατριάχρονη Σάραντον και ο πενηνταενός ετών Ρόμπινς γνωρίστηκαν στο πλατό της αισθηματικής ταινίας του Ρον Σέλντον «Η κυρία και ο ταύρος» το 1988. Στο σημαδιακό σενάριο, ο Κέβιν Κόστνερ και ο Τιμ Ρόμπινς είναι δύο μπεϊζμπολίστες που ανταγωνίζονται σε όλα. Η σέξι κυρία, που έπαιζε η Σάραντον, πληροφορούσε τους δύο άντρες ότι κάθε σεζόν μοιράζεται το κρεβάτι της με έναν παίκτη της ομάδας και οι δύο τους αποτελούν τις βασικές «υποψηφιότητες» αυτής της χρονιάς. Ο πρώτος αρνείται την προσφορά, ο δεύτερος γίνεται το καλοκαιρινό της αίσθημα, μέχρι που τον πείθουν ότι το σεξ θα χαλάσει το νικηφόρο σερί της ομάδας.

Τελικά, και στην πραγματικότητα, η κυρία έφυγε με τον Ρόμπινς. Η δύο δεκαετιών και κάτι σχέση τους δεν «επισημοποιήθηκε» και δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Απέκτησαν όμως δύο γιους, τον εικοσάχρονο σήμερα Τζακ Χένρι και τον δεκαεπτάχρονο Μάιλς Γκάθρι, ενώ η Σάραντον έχει και μια 24χρονη κόρη, την Εύα Αμούρι (την ξέρετε από τη σειρά «Californication» του Σκάι) από προηγούμενη σχέση της.

Η σχέση τους πάντως δεν πήγε και άσχημα. Η Σούζαν Σάραντον είναι γνωστή από ρόλους σε ταινίες από το «Rocky Horror Picture Show» ώς το «Θέλμα και Λουίζ». Οσο ήταν μαζί με τον Τιμ Ρόμπινς κέρδισε ένα Οσκαρ για τον ρόλο της στο δράμα «Dead Man Walking» του 1996, που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Ρόμπινς, και ήταν για αυτό υποψήφιος για Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας. Αυτός, πάλι, απολαυστικός δραπέτης του ευρηματικού «Τελευταία έξοδος-Ρίτα Χέιγουορθ» του Φρανκ Ντάραμποντ (1994), πήρε Οσκαρ β' ρόλου για την ερμηνεία του στο «Σκοτεινό ποτάμι» του Κλιντ Ιστγουντ το 2003. Μαζί ήταν ένα χαρακτηριστικά δημιουργικό αλλά και δραστήριο ζευγάρι. Εκδήλωσαν με κάθε ευκαιρία την αντίθεσή τους στον πόλεμο, τάχθηκαν στο πλευρό των οικολόγων μιλώντας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, πολέμησαν κατά της θανατικής ποινής, δεν φοβήθηκαν να πάρουν ανοιχτά και πολιτικές θέσεις. Γι' αυτό και δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς την εποχή που ο Μπους κήρυττε τον ιερό πόλεμο κατά των «δυνάμεων του κακού». Μαζί ασχολήθηκαν και με το θέατρο.

Κατάφεραν μάλιστα να χωρίσουν χωρίς να πιάσουν ούτε πόντο στα ταμπλόιντ και το ανακοίνωσαν μετά σχεδόν έξι μήνες, με επίλογο την τελευταία ατάκα της εκπροσώπου τους: «Το ζευγάρι έχει αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για το ζήτημα». Μήπως τελικά ο καλύτερος τρόπος να χωρίσεις είναι να μην παντρευτείς ποτέ;


No comments: