Sunday, December 13, 2009

«Ελληνικός» και ο φετινός Μάρτιος στους κινηματογράφους

  • Ο μύθος του Περσέα ξαναζωντανεύει αυτόν τον Μάρτιο στους κινηματογράφους. Οι δημιουργοί της «Τιτανομαχίας» επιμένουν... ελληνικά και ελπίζουν να αναπαράγουν την επιτυχία που είχαν οι «Τριακόσιοι», την άνοιξη του 2006.

Πρόκειται για το ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1981, με βραβευμένα εφέ από τον Ρέι Χαριχάουζεν, αγαπημένης της γενιάς που μεγάλωσε με το βίντεο, παρά τις ελλείψεις στο σενάριο, τις τάσεις αντιγραφής του "Πολέμου των Άστρων" (η Αθηνά στέλνει μια μηχανική κουκουβάγια για να βοηθήσει τον ήρωα, ως άλλο Άρτου-Ντίτου) και τις... μπούκλες του πρωταγωνιστή που δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας για τη δεκαετία στην οποία γυρίστηκε. Η σύγχρονη εκδοχή ακολουθεί μια περισσότερο... ροκ αισθητική και ο πρωταγωνιστής (ο ανερχόμενος Σαμ Γουόρθινγκτον του τελευταίου "Εξολοθρευτή" και του "Άβαταρ") έχει πια ξυρισμένο κεφάλι ως... άλλος πεζονάυτης.

Το στούντιο έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη αφίσα της ταινίας, στην οποία αποτυπώνεται και η αισθητική της ταινίας. Η "Τιτανομαχία" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 25 Μαρτίου 2010.

No comments: