Thursday, December 24, 2009

Ο κινηματογράφος νίκησε την ύφεση

Αλώβητες φαίνεται να περνούν από την κρίση οι κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να κλείσουν τη χρονιά με σημαντικά αυξημένα εισιτήρια έναντι του 2008 χάρις και στη μεγάλη εμπορική επιτυχία «Avatar» του σκηνοθέτη του «Τιτανικού» Τζέιμς Κάμερον, που παίζεται εδώ και μερικές μέρες στη χώρα μας.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η αύξηση για το 2009 είναι 2-3%, στοιχείο ιδιαίτερα θετικό για τον κλάδο αν αναλογιστεί κανείς ότι η κρίση χτύπησε κυρίως τον τομέα της ψυχαγωγίας, αφού το πρώτο που περιόρισαν οι Ελληνες λόγω της οικονομικής στενότητας ήταν οι νυχτερινές έξοδοι.

Σύμφωνα με τον Δημ. Γάκα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αιθουσαρχών, στους πρώτους 11 μήνες του 2009 κόπηκαν περί τα 12,4 εκατ. εισιτήρια, έναντι 12 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

«Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν κοπεί σε αίθουσες που υποστηρίζουν το 3D, είτε με γυαλιά μίας χρήσης, είτε με γυαλιά που επιστρέφουν οι θεατές στο τέλος της ταινίας» αναφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή 22 αίθουσες διαθέτουν την τεχνολογία αυτή, από τις οποίες οι 20 είναι στα multiplex και μόλις 2 ανεξάρτητες.

No comments: