Thursday, August 28, 2008

Το μυστήριο με τον Θ. Αγγελόπουλο

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους για τον ρόλο του ως προέδρου της εφετινής κριτικής επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος, ο γερμανός σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς είπε ότι ως δάσκαλος κινηματογράφου έχει μείνει εντυπωσιασμένος από την όρεξη που δείχνουν οι μαθητές του για τον παλιό κινηματογράφο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πολλές φορές ενώ φοβάται ότι οι ταινίες που επιλέγει να δείξει στους μαθητές μπορεί να τους φανούν ξεπερασμένες, διαψεύδεται πανηγυρικά. «Οταν τους έδειξα ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου» είπε ο Βέντερς «ήμουν βέβαιος ότι θα βαρεθούν. Και όμως, τα μεγάλης διάρκειας πλάνα αυτών των ταινιών τούς συγκίνησαν. Ηθελαν να κάνουν το ίδιο και αυτοί».

Αφορμής δοθείσης ρωτήσαμε τον Μάρκο Μίλερ τον λόγο για τον οποίο δεν συμμετέχει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στη Μόστρα με την τελευταία ταινία του «Η σκόνη του χρόνου». « Επειδή δεν ήθελε να προβληθεί εκτός συναγωνισμού » ήταν η ευθεία απάντηση του Μίλερ. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μόστρα απέφυγε μια ευθεία απάντηση στην ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει εντός συναγωνισμού. «Θα πρέπει να ρωτήσετε την επιτροπή που κρίνει ποιες ταινίες θα μπουν εντός και ποιες όχι» είπε.

No comments: