Wednesday, August 27, 2008

Γράφει... «Ιστορία» στο Φεστιβάλ του κόσμου

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει παρουσία στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ωστόσο ένα μικρό «θρίλερ δωματίου» από τη χώρα μας συνεχίζει αθόρυβα να γράφει τη δική του ιστορία στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου.


Γράφει... «Ιστορία» στο Φεστιβάλ του κόσμου

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ του Ρότερνταμ και έχοντας ήδη προβληθεί σε μια σειρά από σημαντικά φεστιβάλ, όπως της Σανγκάης, της Τρανσιλβανίας, το Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου των Βρυξελλών και στο PIFAN της Νοτίου Κορέας, το θρίλερ του Αλέξη Αλεξίου «Ιστορία 52» σε λίγες μέρες θα προβληθεί στο διεθνές φεστιβάλ του Τορόντο (4-13 Σεπτέμβρη). Ειδικότερα, θα συμμετάσχει στο τμήμα Discovery, το οποίο εστιάζει στα νέα ανερχόμενα ταλέντα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Μετά το Τορόντο, ένα ακόμα ιστορικό φεστιβάλ, το ισπανικό SITGES (2-12 Οκτώβρη), το μεγαλύτερο φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου στον κόσμο, θα υποδεχτεί την «Ιστορία 52» στο διαγωνιστικό του τμήμα, δίπλα σε πολυδιαφημισμένες φετινές διεθνείς παραγωγές του φανταστικού (όπως το κορεάτικο «Τhe Chaser» και το σουηδικό «Let the Right One in»).
Επίσης, η ταινία του Αλεξίου είναι η πρώτη ελληνική που προβάλλεται στο Fantasy Film Fest, το μεγαλύτερο ετήσιο καλοκαιρινό κινηματογραφικό γεγονός της Γερμανίας που διαρκεί έναν μήνα και ταξιδεύει στις 8 μεγαλύτερες γερμανικές πόλεις (Βερολίνο, Κολονία, Αμβούργο, Ντόρτμουντ, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη και Μόναχο). [ΕΘΝΟΣ, 25-08-2008]

No comments: