Tuesday, August 26, 2008

«Την ημέρα που έσχισα τα ρούχα της Πενέλοπε...»

Ο Γούντι Άλεν με τις  πρωταγωνίστριες της ταινίας  του «Vicky, Christina,  Βarcelona», Σκάρλετ  Γιόχανσον και Πενέλοπε  Κρουζ

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ

Επιμέλεια: Έφη Φαλίδα, TA NEA: Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Ημερολόγιο μιας παραγωγής. Ο Γούντι Άλεν ταράζει τα νερά του σινεμά με την ταινία «Vicky, Christina, Βarcelona», την τριάδα των σταρ πρωταγωνιστών του, το ιδιαίτερο χιούμορ του κι ένα φιλί μεταξύ ωραίων γυναικών. Τα υπόλοιπα του παρασκηνίου τα έκανε ημερολόγιο για τους «Νew Υork Τimes»:
2 Ιανουαρίου:
Έλαβα προσφορά να κάνω μία ταινία στη Βαρκελώνη. Πρέπει να είμαι προσεκτικός. Η Ισπανία είναι ηλιόλουστη κι εγώ βγάζω φακίδες. Ούτε τα λεφτά είναι σπουδαία. Αλλά ο ατζέντης μου κανόνισε μόλις η ταινία βγάλει το κόστος της να πά ρω το ένα δέκατο από το 1% από ό,τι τζίρο κάνει η ταινία πάνω από 400 εκατ. δολάρια.
5 Μαρτίου:
Συναντήθηκα με την Πενέλοπε Κρουζ. Είναι εκπληκτική και πολύ πιο σέξι από όσο τη φανταζόμουν. Στη διάρκεια της συνέντευξής μας τα παντελόνια μου φούντωσαν.
2 Απριλίου:
Πρότεινα ρόλο στη Σκάρλετ Γιόχανσον. Είπε ότι πριν από την έγκριση θα πρέπει ο ατζέντης της να εγκρίνει το σενάριο, μετά η μητέρα της και στη συνέχεια ο ατζέντης της μητέρας της. Στη μέση των διαπραγματεύσεων, άλλαξε ατζέντηδες και μετά μαμάδες. Είναι χαρισματική αλλά μπορεί να γί νει μεγάλος μπελάς.
5 Ιουνίου:
Τα γυρίσματα άρχισαν κάπως περίεργα. Η Ρεμπέκα Χολ, αν και νέα και στον πρώτο της μεγάλο ρόλο, είναι λίγο παραπάνω οξύθυμη από όσο περίμενα και με έκοψε από το πλατό. Της εξήγησα ότι ο σκηνοθέτης πρέπει να είναι παρών για να σκηνοθετήσει την ταινία. Δεν μπόρεσα να την πείσω και αναγκάστηκα να μεταμφιεστώ σαν πιτσαδόρος για να ξαναμπώ κρυφά στο πλατό.
30 Ιουνίου:
Τα δοκιμαστικά είναι όλα πολύ καλά. Ο Χαβιέ έχει μία ιδέα να προσθέσω μία επίθεση Αρειανών με πολλά κοστούμια κι εφέ. Δεν μου φαίνεται καλή ιδέα, αλλά θα του κάνω το χατίρι για να τον ικανοποιήσω και θα κόψω τη σκηνή στο μοντάζ. 15 Ιουλίου: Πάλι πρέπει να βοηθήσω τον Χαβιέ σε μία ερωτική σκηνή με την Πενέλοπε. Η σκηνή απαιτεί να αρπάξει την Πενέλοπε Κρουζ, να της σκίσει τα ρούχα και να την τραβήξει προς το κρεβάτι. Αν και έχει πάρει Όσκαρ, ο άνθρωπος χρειάζεται ακόμη τη βοήθειά μου για να του δείξω πώς να υποδυθεί το πάθος. Άρπαξα την Πενέλοπε και με μια κίνηση της έσκισα τα ρούχα. Από κακή μου τύχη δεν φορούσε κάποιο από τα κοστούμια του ρόλου κι έτσι της κατέστρεψα ένα από τα ακριβά της φορέματα.
ΙΝFΟ: Η ταινία του Γούντι Άλεν «Vicky, Christina, Βarcelona» θα προβληθεί στην Αθήνα στις 9 Οκτωβρίου.

No comments: