Friday, August 29, 2008

Ο Νικ Νόλτε έρχεται στο Λεωνίδιο

Ο Νικ Νόλτε έρχεται στο Λεωνίδιο

«Το αίμα νερό δεν γίνεται». Ο διάσημος Ελληνοαμερικανός διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Φαίδων Παπαμιχαήλ επιλέγει την Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας «Arcadia Lost» με πρωταγωνιστή τον Νικ Νόλτε. Από ελληνικής πλευράς παίζει ο Ρένος Χαραλαμπίδης.
Σε κινηματογραφικό πλατό που ελκύει μεγάλες ξένες παραγωγές φαίνεται να μετατρέπεται για άλλη μια φορά η χώρα μας. Μετά την άνθηση που γνώρισε στη δεκαετία του ’60, όπου μεγάλες παραγωγές επέλεγαν να γυριστούν με φόντο τα ελληνικά τοπία και το «απέραντο γαλάζιο», κάτι αντίστοιχο αρχίζει να συμβαίνει στις μέρες μας. Ετσι, μετά το «Mamma Mia», το οποίο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο box office των ΗΠΑ, και το αναμενόμενο για του χρόνου «Ερωτας αλά ελληνικά» της Νία Βαρντάλος, μια ακόμη αμερικανική παραγωγή ετοιμάζεται για γυρίσματα στην Ελλάδα.
Πρόκειται για το φιλμ «Arcadia Lost» του διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, γιου του σπουδαίου διευθυντή παραγωγής και σκηνογράφου Φαίδωνα Παπαμιχαήλ που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η ταινία είναι η δεύτερη που σκηνοθετεί ο Φαίδων Παπαμιχαήλ έπειτα από σπουδαία πορεία ως διευθυντής φωτογραφίας, σε ταινίες όπως τα «Sideways» του Αλεξάντερ Πέιν, «Million Dollar Hotel» του Βιμ Βέντερς, «Walk the line» και το πιο πρόσφατο «Το τρένο για τη Γιούμα» του Τζέιμς Μάνγκολντ. Επίσης, έχει φωτίσει στα πλατό ουκ ολίγους σταρ του Χόλιγουντ. Από τον Ντάστιν Χόφμαν, τον Νίκολας Κέιτζ και τον Μάικλ Κέιν, μέχρι την Τζούλια Ρόμπερτς, τη Σάντρα Μπούλοκ και τη Σούζαν Σάραντον.
Πρώτα στην Αρκαδία

Οπως επιβεβαίωσε στον ΕΤ ο παραγωγός της ταινίας, από ελληνικής πλευράς, κ. Σταμάτης Αθανάσουλας, το «Arcadia Lost» ξεκινά άμεσα γυρίσματα στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν πέντε εβδομάδες και μέρος τους θα πραγματοποιηθεί στην Αττική, ενώ αμέσως μετά το συνεργείο φεύγει για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκεί οι τελευταίες λήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους μέσα στον επόμενο χρόνο.

No comments: