Saturday, December 4, 2010

Τα δύο πρόσωπα του Ράσελ Κρόου

Στη νέα ταινία του ο νεοζηλανδός ηθοποιός υποδύεται έναν φιλήσυχο καθηγητή που φθάνει στα άκρα για να αποφυλακίσει τη γυναίκα του

Ο Ράσελ Κρόου σε σκηνή από τις «Επόμενες τρεις μέρες», ένα θρίλερ εμπνευσμένο από τη γαλλική ταινία «Ρour elle» 
Λίγους μήνες μετά την επέλαση του Ράσελ Κρόου στις αίθουσες με τη φαρέτρα του «Ρομπέν των Δασών» (που όμως σημείωσε απογοητευτική πορεία στα ταμεία) ο νεοζηλανδός ηθοποιός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με κάτι εντελώς διαφορετικό και σύγχρονο.

Στις «Επόμενες τρεις μέρες» («Τhe Νext Τhree Days») που θα αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, ο Κρόου υποδύεται τον Τζον Μπρέναν, έναν φιλήσυχο καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος αποφασίζει να αλλάξει πρόσωπο, θέτοντας σε λειτουργία ένα σχέδιο απόδρασης της συζύγου του ( Ελίζαμπεθ Μπανκς ) από τις φυλακές όπου βρίσκεται έγκλειστη για έναν φόνο που, όπως η ίδια ισχυρίζεται, δεν διέπραξε.

Αυτό το κοινωνικό θρίλερ αποτελεί την τρίτη σκηνοθετική δουλειά του βραβευμένου με Οσκαρ σεναριογράφου και σκηνοθέτη Πολ Χάγκις, γνωστού από τις συνεργασίες του με τον Κλιντ Ιστγουντ («Μillion Dollar Βaby», «Οι σημαίες των προγόνων μας») αλλά και από δικές του ταινίες, όπως η «Κοιλάδα του Ιλά» και το «Crash», το οποίο απέσπασε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας και πρωτότυπου σεναρίου το 2005.

«Εμεινα έκπληκτος με το δίλημμα που αντιμετωπίζει ο Τζον Μπρέναν» είπε ο Κρόου για τον ήρωα που υποδύεται στις «Τρεις επόμενες μέρες». «Αγαπά τυφλά τη σύζυγό του και είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να τη σώσει. Για να το καταφέρει, όμως, θα πρέπει να γίνει ένας άλλος άνδρας σε σχέση με τον άνθρωπο που εκείνη αγάπησε. Ως ηθοποιός βρήκα αυτό το “ταξίδι” εξαιρετικά ενδιαφέρον». Η κεντρική ιδέα της ταινίας βρίσκεται στο γαλλικό θρίλερ «Ρour elle» του Φρεντ Καβαγέ. «Ανέκαθεν ήθελα να σκηνοθετήσω ένα θρίλερ αγωνίας, ειδικά μια ταινία στην οποία κεντρικό ρόλο θα έχει μια ιστορία αγάπης» σχολιάζει ο Χάγκις.

Αξιοπρόσεκτο πέρασμα από την ταινία κάνει ο Λίαμ Νίσον στον ρόλο του πρώην κατάδικου που έχει εκδώσει βιβλία με τις επανειλημμένες αποδράσεις του από τις φυλακές και προσφέρει στον Τζον μια ωμή εκτίμησημαζί με αναλυτική πληροφόρηση- του τι ακριβώς σημαίνει ένα τέτοιο εγχείρημα.

No comments: