Thursday, December 2, 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας από τις 2 Δεκεμβρίου


Ζακ Γαλιφιανάκης και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: ένα αχτύπητο δίδυμο
Ζακ Γαλιφιανάκης και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: ένα αχτύπητο δίδυμο   (Φωτογραφία:  Village Films )
Μια κωμική ανάπαυλα ανάμεσα στα «μεγαθήρια» του φανταστικού σινεμά Χάρι Πότερ και Το Χρονικό της Νάρνια, προσφέρει στους κινηματογραφόφιλους αυτή η εβδομάδα. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ συναντά τον «δικό μας» Ζακ Γαλιφιανάκη, ενώ οι υπόλοιπες ταινίες περιλαμβάνουν έρωτες, κυνηγητά και... τον Ούγκο Τσάβες.
  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο in.gr Ψυχαγωγία
Μη Σπρώχνεις, έρχομαι: Του Τοντ Φίλιπς με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Ζακ Γαλιφιανάκης, Μισέλ Μόναγκαν. Δύο άντρες συναντώνται τυχαία πριν από μία πτήση, αλλά σύντομα γίνονται στόχος των αστυνομικών. Έτσι ξεκινά ένα τρελό road trip.

Τουρνέ στο Παρίσι. Πίσω από την κάμερα περνά ο Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Αμαλρίκ, ερμηνεύοντας παράλληλα τον κεντρικό ήρωα, έναν επιτυχημένο πρώην τηλεοπτικό παραγωγό που επιστρέφει στην πατρίδα του συνοδεία ενός ασυνήθιστου θιάσου που τον αποτελούν χυμώδεις καλλιτέχνιδες.

4.3.2.1: Ενώ η Τζο είναι κλεισμένη στους 4 τοίχους του σούπερ-μάρκετ όπου δουλεύει, τρεις άλλες γυναίκες ζουν τις δικές τους περιπέτειες: η Κασσάνδρα πετάει για Νέα Υόρκη για να συναντήσει το αγόρι που έχει γνωρίσει μέσω Ίντερνετ, η Κέρις συμμετέχει σε μια γυναικεία σταυροφορία για τη διεκδίκηση της ισότητας των γυναικών, ενώ η Σάνον θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της. Μια τυχαία συνάντηση με κάποιους κλέφτες διαμαντιών αλλάζει τα δεδομένα. Των Νόελ Κλαρκ, Μαρκ Ντέιβις
με τους Έμα Ρόμπερτς, Νόελ Κλαρκ.

Φανταστικές Αγάπες (Heartbeats) Κοινωνική ταινία του Ξαβιέ Ντολάν, με τους Μόνια Τσόκρι, Ξαβιέ Ντολάν, Νιλς Σνάιντερ. Ένα ιδιότυπο ερωτικό τρίγωνο. Πρωταγωνιστές του ο Φράνσις, ένας ντροπαλός και λιγομίλητος ομοφυλόφιλος (τον υποδύεται ο ίδιος ο Ντολάν), η γεμάτη αυθάδεια Μαρί, και ο Νικολά.

Ο Φίλος της Μαμάς μου (Cyrus). Ο Τζον είναι διαζευγμένος, δεν έχει πλέον κοινωνική ζωή και η πρώην σύζυγός του ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί. Η τύχη του δείχνει να αλλάζει όταν συναντά την γυναίκα των ονείρων του, μέχρι που ανακαλύπτει πως υπάρχει ήδη ένας άντρας με κυρίαρχο ρόλο στη ζωή της –ο γιος της. Των Τζέι και Μαρκ Ντιπλάς με τους Τζόνα Χιλ, Μαρίσα Τομέι, Κάθριν Κίνερ.

South Of The Border. Ο Όλιβερ Στόουν συναντά τον Ούγκο Τσάβες. Ο σκηνοθέτης ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική και παίρνει συνέντευξη από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας σε μια προσπάθεια να δείξει τον πολιτικό, αλλά και τον άνθρωπο.

Το σκασιαρχείο. Δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής 1949 σε σκηνοθεσία Ζαν Πολ Λε Σανουά με τους Μπερνάρ Μπλιέ, Ζουλιέτ Φαμπέρ, Εντουάρ Ντελμόν. Στα 1920, ένας νεοφερμένος δάσκαλος σε ένα χωριό της γαλλικής Προβηγκίας, προσπαθεί να εφαρμόσει νέες εκπαιδευτικές μεθόδους. Οι μικροί μαθητές δείχνουν ενθουσιασμένοι, δεν ισχύει, ωστόσο, το ίδιο και για τους γονείς και τους άρχοντες του χωριού, που δεν δείχνουν να συμφωνούν... [Newsroom ΔΟΛ]

No comments: