Friday, December 3, 2010

Κατά του νομοσχεδίου για τον κινηματογράφο η Ένωση Διανομέων


Στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Π.Γερουλάνου για τον κινηματογράφο
Στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Π.Γερουλάνου για τον κινηματογράφο   
Τον «παραγκωνισμό» της Ένωσης Διανομέων από το κινηματογραφικό νομοσχέδιο και τις διαδικασίες διαβούλευσης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η Ένωση Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδας κάνοντας λόγο για «αποσύνδεση του ελληνικού κινηματογράφου από την αγορά και την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Σε ανακοίνωσή της η «ανάσχεση της ανοδικής του πορείας των τελευταίων χρόνων και την επιστροφή στο αποτυχημένο και αναχρονιστικό μοντέλο του κρατικοδίαιτου κινηματογράφου».

Η Ε.Δι.Κ.Τ.Ε (Ένωση Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδας) καλεί το ΥΠΠΟΤ, «να εγκαταλείψει την σημερινή πολιτική διακρίσεων και αποκλεισμών και να ακολουθήσει ένα νέο και υγιές αναπτυξιακό μοντέλο, με ισόρροπη στήριξη όλων των δυνάμεων της αλυσίδας κινηματογραφικής παραγωγής».

Τέλος, οι διανομείς ζητούν να υιοθετηθούν οι προτάσεις, που έχουν κατατεθεί και έχουν μέχρι τώρα αγνοηθεί, για ποσοστιαία επιστροφή φόρου και στη Διανομή με υποχρέωση επανεπένδυσης του ποσού σε επόμενες ελληνικές ταινίες, σύμφωνα και με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα Μedia.

Σε μία άλλη εξέλιξη, τα βέλη τους προς τους πέντε πρώην «θεσμικούς» για τις προτάσεις επί του νομοσχεδίου Γερουλάνου έστρεψαν οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη». Σε ανακοίνωσή τους τούς ευχαριστούν για το ενδιαφέρον που δείχνουν το τελευταίο διάστημα «για τα κινηματογραφικά του παρόντος», αλλά, όπως λένε, «επειδή είχαν πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις τα τελευταία 25 χρόνια, θα ήταν ίσως χρησιμότερο να αναδείξουν την παθογένεια του συστήματος που υπηρέτησαν δείχνοντας και μια διάθεση αυτοκριτικής». «Δεν επιθυμούμε την επιστροφή στο παρελθόν και στο τέλμα που αυτό αντιπροσωπεύει» αναφέρουν οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη». [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

No comments: