Monday, December 13, 2010

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων για το Black Swan από τους κριτικούς κινηματογράφου


Ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα βραβεία σκηνοθετών της Αμερικής πέτυχε η ταινία του Αρονόφσκι, «Black Swan». Η ταινία θρίλερ στην οποία πρωταγωνιστεί η Νάταλι Πόρτμαν, συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων αυτής της καλύτερης ταινίας και της καλύτερης ηθοποιού.
Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας υποψήφιες είναι ακόμη οι «127 Hours,»
«The Fighter,» «Inception,» «The King's Speech,» «The Social Network,» «The Town,» «Toy Story 3,» «True Grit» και «Winter's Bone.»
Οι ταινίες «The King's Speech» και «True Grit» έρχονται δεύτερες σε υποψηφιότητες συγκεντρώνοντας από έντεκα η κάθε μία.
Στις υποψηφιότητες του «The King's Speech» συγκαταλέγονται αυτή του Κόλιν Φερθ στην κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού, ενώ η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και ο Τζέφρι Ρας είναι υποψήφιοι στην κατηγορία των β' γυναικείου και αντρικού ρόλου αντίστοιχου.
Ο πρωταγωνιστής «True Grit» Τζεφ Μπριτζες κέρδισε επίσης μία υποψηφιότητα στην κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού, ενώ η συμπρωταγωνίστριά του, η 14χρονη Χέιλι Στάινφελντ, κέρδισε μάλιστα δύο υποψηφιότητες, στις κατηγορίες β' γυναικείου ρόλου και καλύτερης νέας ηθοποιού.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

No comments: