Thursday, December 16, 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας από 16 Δεκεμβρίου

  • Οσκαρικός Κόλιν Φερθ

Ο Κόλιν Φερθ στο ρόλο του βασιλιά Γεώργιου του 6ου
Ο Κόλιν Φερθ στο ρόλο του βασιλιά Γεώργιου του 6ου  
Μία ταινία που δεν αποκλείεται να βρεθεί και στα Όσκαρ -τουλάχιστον όσον αφορά τις ερμηνείες- προβάλλεται στη διάρκεια αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας.
  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr
  • Ο Λόγος του βασιλιά
Μετά την ταινία «Ένας Άνδρας Μόνος», ο Κόλιν Φερθ επιστρέφει με ακόμα μια αριστοτεχνική ερμηνεία στο ρόλο του βασιλιά Γεωργίου του 6ου. Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου και καλείται να εκφωνήσει μια ομιλία, ένας τομέας στον οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα. Η σύζυγός του, Ελισάβετ, κανονίζει για τον άντρα της ένα ραντεβού με έναν εκκεντρικό λογοθεραπευτή, τον Λάιονελ Λογκ. Σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ, με τους Κόλιν Φερθ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Τζέφρι Ρας.
  • Tron Legacy (3D)
To «Tron Legacy» είναι μια περίπτωση όπου το παρελθόν τέμνει το παρόν υλοποιώντας την ιδέα της αρχικής ταινίας. Σχεδόν 30 χρόνια πρίν, το «Τρον» της Disney εισήγαγε computer generated graphics και ενα ευφάνταστο πρωτοποριακό science fiction σενάριο για τη δημιουργία μιας μοναδικής εώς τότε εμπειρίας.
Ο Σαμ Φλιν (Γκάρετ Χέντλαντ), ένας 27χρονος επαναστάτης, αναζητά εξηγήσεις για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του Κέβιν Φλιν (Τζεφ Μπρίτζες), του άνδρα που είχε χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος δημιουργός ψηφιακών παιχνιδιών, στον κόσμο.  Όταν ο Σαμ ερευνά ένα περίεργο σήμα που λαμβάνει από το παλιό εργαστήριο του πατέρα του, ένα σήμα που μόνο εκείνος θα μπορούσε να έχει στείλει, μεταφέρεται στον ψηφιακό κόσμο, που ο Κέβιν έχει παγιδευτεί εδώ και είκοσι χρόνια. Με τη βοήθεια της ατρόμητης Κόρα (Ολίβια Γουάιλντ), πατέρας και γιος ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής και θανάτου, μέσα σε ένα εκπληκτικό ψηφιακό σύμπαν. Το σύμπαν που δημιούργησε ο ίδιος ο Κέβιν, αλλά με το πέρασμα των ετών έχει εξελιχθεί και εμπλουτιστεί με απίστευτα όπλα, γρήγορα οχήματα και μοναδικά τοπία. Πατέρας και γιος θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αδίστακτους κακοποιούς που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να εμποδίσουν τη φυγή τους.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζόζεφ Κοζίνσκι.
  • Αναπαράσταση 
(επανέκδοση)

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η ταινία «Αναπαράσταση» του Θόδωρου Αγγελόπουλου επιστρέφει στις αίθουσες. Στο επίκεντρο ένα έγκλημα σε μια επαρχιακή πόλη: Μετά από χρόνια δουλειάς στη Γερμανία, ένας άντρας επιστρέφει στο χωριό του, Τυμφαία της Ηπείρου. Κανένας δεν τον περιμένει, ενώ ακόμα και η κόρη του δεν τον αναγνωρίζει. Λίγες μέρες αργότερα, η σύζυγος, με τη βοήθεια του εραστή της, τον σκοτώνει και τον θάβει στον κήπο, φυτεύοντας κρεμμυδάκια πάνω στον τάφο του.
  • Bronson
Μια πραγματική ιστορία για τον άνθρωπο που έχει χαρακτηριστεί ως ο «πιο βίαιος κρατούμενος των βρετανικών φυλακών». Το 1974, ο 19χρονος Μάικλ Πίτερσον πήρε μια αυτοσχέδια κοντόκαννη καραμπίνα και προσπάθησε να ληστέψει ένα ταχυδρομείο. Μετά τη σύλληψή του, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 7 χρόνια φυλάκισης, όμως ο Πίτερσον κατάφερε να παραμείνει στη φυλακή για 34 συνολικά χρόνια, εκ των οποίων τα 30 στην απομόνωση. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο νεαρός Μάικλ Πίτερσον έδωσε θέση στο διάσημο alter ego του, τον Τσαρλς Μπρόνσον. Μια ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν με τους Τομ Χάρντι και Ματ Κινγκ.
  • Μεγαλοφυής
Ο «Μεγαλοφυής» είναι ένας διαβολικός υπέρ-κακός από τους πλέον αποτυχημένους. Όταν κατορθώνει και σκοτώνει τον μπερτοφορεμένο υπέρ-ήρωα Μέτρο Μαν –έστω και κατά λάθος- συνειδητοποιεί πως τώρα πια δεν έχει κανένα σκοπό στη ζωή του, αφού δεν έχει κανέναν αντίπαλο κι αποφασίζει να δημιουργήσει ένα νέο ήρωα για αντίπαλό του. Έτσι γεννιέται ο Τάιταν, ο οποίος σύντομα αρχίζει να πιστεύει πως είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να είσαι κακός παρά καλός… Από τον σκηνοθέτη των ταινιών Μαδαγασκάρη και Μαδαγασκάρη 2, Τομ Μακ Γκραθ. Η ταινία θα προβάλλεται και σε 3D.
  • Οργώνοντας τον χρόνο
Το ντοκιμαντέρ του Κώστα Κολημένου καταγράφει τη διαδήλωση της 5ης Μαΐου 2010. Με μια μικρή κάμερα στο χέρι χώνεται μέσα στους διαδηλωτές, μιλάει μαζί τους, είναι μπροστά στα όσα συμβαίνουν σε εκείνο το μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά των μέτρων του ΔΝΤ, ενώ στέκεται στο τραγικό γεγονός του θανάτου των ανθρώπων στη Μαρφίν.
  • Skyline
Μετά από ένα πάρτι που κράτησε μέχρι αργά, μια παρέα φίλων θα ξυπνήσουν στο μέσο της νύχτας από ένα απόκοσμο φως που βλέπουν από το παράθυρο. Σαν νυχτερίδες που τους τραβάει η φλόγα, η πηγή του φωτός ελκύει τους ανθρώπους κοντά της... και τους εξαφανίζει κυριολεκτικά στον αέρα. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν πως πρόκειται για μια εξωγήινη δύναμη που «καταπίνει» τον ανθρώπινο πληθυσμό από το πρόσωπο της γης. Των Κόλιν και Γκρεγκ Στράους με τους Έρικ Μπαλφούρ και Ντόναλντ Φέσον. [Newsroom ΔΟΛ]

No comments: