Wednesday, March 11, 2009

Παίζονται ακόμα...

«Watchmen», του Ζακ Σνάιντερ.

  • Ο,τι και όποια δικαιολογία και να μου προβάλλουν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εκτιμήσω το «καλλιτεχνικό» αυτό έργο! Επειδή πρόκειται για κόμικ, δε σημαίνει πως πρέπει να είναι και ανόητο! Και πολύ περισσότερο, κρυπτοφασιστικό! Εντάξει η γραφή, έστω και με τη βοήθεια των κομπιούτερ, είναι αρκετά εντυπωσιακή! Από τεχνικό ενδιαφέρον μπορεί να απασχοληθώ για κάποιο διάστημα, παρακολουθώντας τις τεχνικές «επιτεύξεις», οι οποίες, τελικά, δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Η ταινία, όμως, διαρκεί 162 ολόκληρα λεπτά. Και, πιστέψτε με, μετά την πρώτη ώρα, για να καλμάρεις τα νεύρα σου, αρχίζεις να κόβεις βόλτες στους διαδρόμους. Κάποιοι γερασμένοι και συνταξιούχοι υπερήρωες, οι οποίοι διαθέτουν «υπερφυσικές» δυνάμεις, αποφασίζουν να (ξανα)αναλάβουν δράση για να σώσουν τη γη που κινδυνεύει από τα ατομικά όπλα των Σοβιετικών και την εγκληματικότητα των μεγάλων δυτικών πόλεων! Παρότι υπερήρωες, δεν μπορούν να αποφύγουν τα προσωπικά! Ετσι τη μια πλακώνονται μεταξύ τους και την άλλη σώζουν την ανθρωπότητα! Καλημέρα και έφεξε!

Παίζουν: Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Μάλιν Ακερμαν, Μάθιου Γκουντ, Κάρλα Γκουτζίνο κ.ά.

«Κοίτα τι Εγινε», του Μπάρι Λέβινσον.

  • Οσο και να κοιτάξεις, δε θα δεις τίποτα, γιατί δεν έγινε τίποτα! Ο Σον Πεν και ο Μπρους Γουίλις, που παίζουν τους εαυτούς τους, συμμετέχοντας σε μια ψιλοαρπαχτή, στην οποία το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, προσπαθούν, δήθεν, να μας διασκεδάσουν με τις αγωνίες και τις καθημερινότητες των χολιγουντιανών! Αν δε σεβόμουν τα ονόματα των πρωταγωνιστών, θα μίλαγα ανοιχτά για απάτη! Μια απάτη που αποσκοπεί στο εισιτήριο (τόσα ονόματα μαζεμένα είναι ιδανικός ντελάλης για το ταμείο). Στην πράξη, βέβαια, δε γίνεται τίποτα! Ενας παραγωγός ταινιών, ενώ αγωνίζεται να πείσει τα στούντιο για τις ταινίες που παράγει και να «καλμάρει» τους σκηνοθέτες του για τις αλλαγές που απαιτεί στη δομή των ταινιών, έχει και τα προσωπικά του να τον απασχολούν (διατροφές με παλιές γυναίκες, έρωτες με τις καινούριες). Και, λοιπόν! «Και εμείς ερωτευτήκαμε, αλλά δεν ...τρελαθήκαμε» κιόλας, ούτε μας έκαναν και ταινία!

Παίζουν (ακόμα): Κάθριν Κίνερ, Κρίστεν Στιούαρτ, Στάνλεϊ Τούτσι, Τζον Τορτούρο, Μάικλ Γουίνκοτ.

«Δύο Ερωτες», του Τζέιμς Γκρέι.
  • Ενα παιδοβούβαλο, ο καλός ηθοποιός Χοακίν Φίνιξ, άτομο, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ψυχικά ταραγμένο, μετά από «πονηρό» προξενιό των γονιών του, γνωρίζει μια απρόσωπη νοστιμούλα (Βανέσα Σο) και όλα δείχνουν ότι η γνωριμία θα έχει «ευτυχή κατάληξη». Ξαφνικά, όμως, μπαίνει στη ζωή του μια ξανθιά, όνομα και πράμα, η οποία είναι σπιτωμένη από παντρεμένο (Ελίας Κοτέας) και τους χαλάει τα σχέδια. Στο τέλος, βέβαια, όπως γίνεται σε όλες τις ανόητες ταινίες, τα πράγματα θα επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς. Η καλή κοπέλα θα κερδίσει τον καλό νέο και η ξανθιά θα πάρει τον συμπατριώτη μας Ελίας Κοτέας, ο οποίος χώρισε, επιτέλους, τη γυναίκα του! Ελεος, κύριοι!
Παίζουν (ακόμα): Γκουίνεθ Πάλτροου. Ιζαμπέλα Ροσελίνι. [ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Πέμπτη 12 Μάρτη 2009]

No comments: