Sunday, March 29, 2009

Τζούλια Ρόμπερτς: «Είμαι 41 χρόνων και δείχνω υπέροχη»



«Είμαι 41 χρόνων και δείχνω υπέροχη»
  • Επέστρεψε! Το πιο ακριβοπληρωμένο χαμόγελο του Χόλιγουντ είναι και πάλι στη μεγάλη οθόνη μετά από απουσία πέντε χρόνων από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το θέμα όμως είναι αν η Τζούλια Ρόμπερτς, στα 41 της χρόνια, είναι σε θέση να πάρει πίσω τη θέση της κορυφαίας ηθοποιού της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Αν πάντως ένα μόνο τρέιλερ μπορεί να πει την αλήθεια, εκείνο της ταινίας «Αδιακρισίες», στην οποία η Τζούλια Ρόμπερτς συμπρωταγωνιστεί με τον Κλάιβ Οουεν (πρεμιέρα στις 16/4), φανερώνει μια ηθοποιό άκρως γοητευτική, που εξαπολύει τις ατάκες της με απίστευτη ευστοχία. Στις «Αδιακρισίες», η Τζούλια Ρόμπερτς μοιάζει να μην έχει χάσει κανένα από εκείνα τα στοιχεία που την έκαναν αστέρι πρώτου μεγέθους. Το αντίθετο. Μετά από τα τρία παιδιά, για χάρη των οποίων αραίωσε τις εμφανίσεις της στα κινηματογραφικά πλατό, δείχνει πιο ώριμη και πιο γοητευτική από τότε που ως Pretty Woman κατακτούσε τις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου. «Είμαι 41 χρόνων και δείχνω υπέροχη», παραδέχεται υψηλόφωνα η ίδια σε συνέντευξή της στους «Sunday Times» και μάλλον δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.
  • Η Τζούλια Ρόμπερτς εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Στις «Ανθισμένες Μανόλιες» απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για το Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου και η παρουσία της στην ταινία χαρακτηρίστηκε από τους «New York Times» ως «το πιο λαμπερό ντεμπούτο μετά την Οντρεϊ Χέπμπορν». Στο «Pretty Woman» μεταμορφώνεται σε σταρ πρώτου μεγέθους και αποσπά μια ακόμη υποψηφιότητα, για το Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου αυτή τη φορά.
  • Αυτό το βραβείο δεν θα της ξεφύγει και δέκα χρόνια αργότερα, το 2001, το παίρνει σπίτι της για την ερμηνεία της ως Εριν Μπρόκοβιτς στην ομώνυμη ταινία. Δύο χρόνια αργότερα εμφανίζεται στο «Χαμόγελο της Μόνα Λίζα» και η αμοιβή της φτάνει τα 25.000.000 δολάρια. Η υψηλότερη που έχει δοθεί ποτέ σε ηθοποιό.
  • Μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα στην προσωπική της ζωή, ένα διαζύγιο και μια εγκατάλειψη (τρεις μέρες πριν από το γάμο της με τον Κίφερ Σάδερλαντ έφυγε για την Ιρλανδία με τον Τζέισον Πάτρικ), η Τζούλια Ρόμπερτς φαίνεται να έχει βρει την ισορροπία στο πρόσωπο του εικονολήπτη Ντάνιελ Μόντερ, με τον οποίο είναι παντρεμένη από τον Ιούλιο του 2002. Στην περιοδεία της για την προώθηση της νέας της ταινίας, αυτοί που τη συνοδεύουν είναι τα τρία της παιδιά, επιβεβαιώνοντας ότι αυτός είναι ο αγαπημένος της ρόλος.
  • ΖΑΛΙΓΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, Ελεύθερος Τύπος, Κυριακή, 29.03.09

No comments: