Wednesday, January 6, 2010

To ονομά του είναι Μέντες, Σαμ Μέντες

  • Ο σκηνοθέτης του «American Beauty» διαπραγματεύεται να αναλάβει τα ηνία του Τζέιμς Μποντ

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες βρίσκεται σε συνομιλίες για να σκηνοθετήσει την 23η ταινία Τζέιμς Μποντ, σύμφωνα με τον Hollywood Reporter. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει για τρίτη φοράι ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Ο νέος Τζέιμς Μποντ θα είναι η πρώτη ταινία δράσης του Σαμ Μέντες, που έχει γίνει γνωστός από δραματικές ταινίες όπως οι "Αμερικανική Ομορφιά" και ο περυσινός "Δρόμος της Επανάστασης". Ωστόσο το 2005 σκηνοθέτησε την πολεμική ταινία "Jarhead" και το 2002 είχε μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το γκανγκστερικό κόμικ "Ο Δρόμος της Απώλειας".

Εάν επιλυθούν εγκαίρως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το στούντιο της Metro Goldwyn Mayer, η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και η ταινία ενδέχεται να κυκλοφορήσει στο 2011. Η MGM, που κατέχει σήμερα τα δικαιώματα του Μποντ, βρίσκεται σε διαπραγμετεύσεις για πώληση, με αντίπαλες αυτοκρατορίες μέσων ενημέρωσης όπως οι Time Warner, News Corp και Lionsgate.

Το στούντιο υπάρχει από το 1924, αλλά αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο Ελβετός Μαρκ Φόρστερ είχε σκηνοθετήσει την προηγούμενη ταινία της σειράς, το "Quantum of Solace" που σημείωσε εισπράξεις 586 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως το 2008.

No comments: