Friday, January 15, 2010

Κουστουρίτσα - Τζόνι Ντεπ: μαζί για «Πάντσο Βίλα»

Με την παρουσία του Τζόνι Ντεπ έκανε έναρξη την Τετάρτη το βράδυ το 3ο φεστιβάλ κινηματογράφου και μουσικής του Κούστεντορφ, που διοργανώνει στο χωριό του, Μόγκρα Γκόρα, στη Σερβία, ο Εμίρ Κουστουρίτσα.

«Χαίρομαι πάντα να βρίσκομαι με τον φίλο μου Εμίρ», είπε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός. Εφτασε στο χωριό την Τρίτη με ελικόπτερο που οδηγούσε ο Εμίρ, από το Βελιγράδι, συνοδευόμενος από ειδική ασφάλεια. Οπως μας ανέφερε ο Ντεπ, στον λόγο του, στην έναρξη του φεστιβάλ, δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του μεγάλου Μεξικανού επαναστάτη στην ταινία «Πάντσο Βίλα», που ετοιμάζει ο Εμίρ Κουστουρίτσα.

«Είμαστε μαζί με τον Εμίρ και παίξαμε και μουσική μαζί», πρόσθεσε ο ηθοποιός, από τους πιο εμπορικούς σήμερα σταρ του Χόλιγουντ, χάρη στην τεράστια επιτυχία της περιπετειώδους σειράς «Οι πειρατές της Καραϊβικής». «Ο Τζόνι Ντεπ θα παραμείνει στο χωριό για τρεις μέρες, θα παρακολουθήσει ταινίες, θα διευθύνει εργαστήρια, θα δώσει και master class και θα επισκεφτούμε μαζί χώρους που θα χρησιμοποιηθούν στην ταινία για τον Πάντσο Βίλα», ανέφερε ο Εμίρ.

Νωρίτερα, ο Τζόνι Ντεπ είχε συναντήσει τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς. Προς τιμήν του ο Κουστουρίτσα έκανε στο Μόγκρα Γκόρα τα αποκαλυπτηρία ενός αγάλματός του.

Στο πρωτότυπο αυτό φεστιβάλ, που ο Εμίρ Κουστουρίτσα χαρακτηρίζει «φεστιβάλ του δημιουργού», το μοναδικό διαγωνιστικό τμήμα αποτελείται από ταινίες μικρού μήκους σπουδαστών κινηματογραφικών σχολών από διάφορες χώρες του κόσμου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα αποτελείται από ταινίες ανεξάρτητων σκηνοθετών. Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού φεστιβάλ είναι ο Τζόνι Ντεπ, ενώ ανάμεσα στους υπόλοιπους σκηνοθέτες που βρίσκονται εδώ με ταινίες τους είναι και ο Ελία Σουλεϊμάν, ο Φατίχ Ακίν, συνοδευόμενος από τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Soul Kitchen», Αδάμ Μπουσδούκο, και ο Μπαχμάν Γκομπαντί.

Η έναρξη του φεστιβάλ συνέπεσε με τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς - οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Σερβίας ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να παρευρεθεί σε μια ωραία γιορτή με βεγγαλικά και σε μια μεταμεσονύχτια συναυλία, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ. Το πάρτι συνεχίστηκε, παρέα με τον Τζόνι Ντεπ, τον Φατίχ Ακίν και πολλούς από τους άλλους καλεσμένους. Ευκαιρία για τον πρωταγωνιστή των τόσων ταινιών του Τιμ Μπέρτον, αλλά και ιδιοκτήτη αμπελώνων στη Γαλλία, να δοκιμάσει και μερικά από τα ελληνικά κρασιά που είχαμε φέρει για τη γιορτή.

No comments: