Monday, January 18, 2010

Έλαμψε το Avatar στις Χρυσές Σφαίρες

Το Avatar και ο σκηνοθέτης του τιμήθηκαν με δύο Χρυσές Σφαίρες, ενισχύοντας τις πιθανότητες για περαιτέρω διάκριση στα βραβεία Όσκαρ. Το μπλοκμπάστερ τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον με την αντίστοιχη του καλύτερου σκηνοθέτη.

Ο Τζέιμς Κάμερον, έλαβε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου σκηνοθέτη για το Avatar

Ο Τζέιμς Κάμερον, έλαβε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου σκηνοθέτη για το Avatar

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, που έλαβε το βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντεμίλ, για τη συνολική προσφορά του στο χώρο δήλωσε: “Χρειάζονται 200, 300, 500 άνθρωποι για να φτιάξεις μια ταινία. Έχω κάνει 40 με 50 ταινίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες”.

Καλύτεροι ηθοποιοί της χρονιάς αναδείχθηκαν οι Σάντρα Μπούλοκ, Μέριλ Στριπ, Τζεφ Μπρίζες και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Ο Ρίκι Ζερβέ ήταν ο οικοδεσπότης της πρώτης, αυτής εκδήλωσης Χολυγουντιανών βραβείων για το 2010, που μας έδωσε μια ιδέα για τα φαβορί των Όσκαρ.

Η διπλή νίκη για τον Κάμερον ήταν μια δικαίωση στην πίστη του στις δαπανηρές ταινίες νέας τεχνολογίας.

Ο Πωλ Μακάρτνεϊ προτάθηκε αλλά δεν κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού

Ο Πωλ Μακάρτνεϊ προτάθηκε αλλά δεν κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού

"Αυτή είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου", δήλωσε στην απονομή. "Αυτό που κάνουμε είναι να ψυχαγωγούμε το παγκόσμιο κοινό".

Ο Καναδός σκηνοθέτης έχει ξανακερδίσει Χρυσή Σφαίρα για τη σκηνοθεσία του Τιτανικού, που κέρδισε επίσης 11 Όσκαρ το 1998.

Η Μέριλ Στριπ που είχε δύο υποψηφιότητες τη χθεσινή βροχερή βραδιά, πρόσθεσε το έβδομο αγαλματίδιο, στη συλλογή της από Χρυσές Σφαίρες, για το ρόλο της στην κομεντί Julia & Julia.

Η Σάντρα Μπούλοκ έλαβε το βραβείο για το ρόλο της στην ταινία “The Blind Side”, όπου υποδύεται μια μητέρα των βορείων προαστίων που υιοθετεί ένα μαύρο άστεγο παιδί και το βοηθά να γίνει αστέρας του ράγκμπι. Η ταινία δεν έχει ακόμα έρθει στην Ελλάδα.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, τιμήθηκε για τρίτη φορά με Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο του ως Σέρλοκ Χολμς.

Στιγμιότυπα από την 67η απονομή των βραβείων "Χρυσές Σφαίρες" (αγγλικά) Όπως αναμενόταν, η κωμικός και τηλεπαρουσιάστρια, Μο Νικ κέρδισε το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου, για τη συμμετοχή της στη δραματική ταινία, Precious, που θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 28 Ιανουαρίου.

"Σε ευχαριστώ Θεέ μου για αυτήν τη φανταστική βόλτα. Βρίσκομαι στη μέση του όνειρού μου", δήλωσε η ίδια παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Ο Κριστόφ Βαλτζ βραβεύθηκε για το συμπρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «Άδωξοι Μπάσταρδη» του Ταραντίνο.

Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας στο “The Hangover”. Αντίθετα το Up in the Air, με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ, που αναμενόταν να κερδίσει κάποια από τα έξι βραβεία για τα οποία προτάθηκε, κέρδισε μόνο αυτό του καλύτερου σεναρίου (Τζέισον Ράιτμαν, Σέλντον Τέρνερ).

Δείτε φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί και την απονομή των βραβείων

Δείτε όλους τους νικητές της 67ης απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες

No comments: