Thursday, January 21, 2010

Συναρπαστική περιπέτεια φυλακής από την Ισπανία

Μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία έχει σημειώσει το «Κελί 211» (**) του Ντανιέλ Μονθόν, μια περιπέτεια φυλακής, με την ιστορία ενός υπαλλήλου που πιάνει δουλειά σε μια φυλακή την ημέρα που ξεσπά εξέγερση. Για να επιζήσει, θα αναγκαστεί να παραστήσει τον φυλακισμένο. Παρά τις απιθανότητες του σεναρίου, η ταινία είναι γυρισμένη με ταχύτητα, μεταφέροντας το βίαιο κλίμα της φυλακής.

Συνέχεια του «Κοριτσιού με το τατουάζ» είναι το «Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά»(**), που αυτή τη φορά σκηνοθετεί ο Ντάνιελ Αλφρεντσον. Ομως η δεύτερη μεταφορά βιβλίου του Στιγκ Λάρσον δεν είναι τόσο επιτυχημένη όσο η πρώτη. Αυτή η ταινία μοιάζει περισσότερο με μια συνηθισμένη αστυνομική σειρά, με την ιστορία του δημοσιογράφου Μίκαελ, ο οποίος αποφασίζει να ερευνήσει ένα κύκλωμα πορνείας, στο οποίο εμπλέκονται πλούσιοι και ισχυροί.

Πληκτική βιογραφία είναι η «Αμέλια» (*1/2) που σκηνοθέτησε ανέμπνευστα η Μίρα Ναΐρ, χωρίς να μπορεί να αξιοποιήσει το καλό καστ. Η Χίλαρι Σουάνκ υποδύεται τη διάσημη αεροπόρο που χάθηκε προσπαθώντας να κάνει τον γύρο του κόσμου, όμως η ταινία δεν έχει ίχνος συγκίνησης. Παίζουν επίσης ο Ρίτσαρντ Γκιρ και ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ.

Προβάλλονται, τέλος, η κακή κωμωδία «Γερόλυκοι» (x) με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον Τζον Τραβόλτα και το «Ταχάαν, το παιδί με τη χειροβομβίδα», ταινία που απευθύνεται σε παιδιά. [Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21/01/2010]

No comments: