Tuesday, July 15, 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΜΠΑΤΜΑΝ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Οι πρώτες κριτικές που έχει αποσπάσει η ερμηνεία του Χιθ Λέτζερ στην ταινία είναι τέτοιες που αρκετοί υποστηρίζουν ότι ίσως προταθεί για Όσκαρ. Να θυμίσουμε ότι ο Αυστραλός ηθοποιός βρέθηκε τον Ιανουάριο, νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη και ο θάνατός του που προκλήθηκε από υπερβολική δόση συνταγογραφημένων φαρμάκων αποδόθηκε σε ατύχημα. Σημειώνεται ότι ο Λέτζερ είχε προταθεί για Όσκαρ και για την ερμηνεία του στην πολυσυζητημένη ταινία του Ανγκ Λι «Το μυστικό του Brokeback Mountain».

Oι συμπρωταγωνιστές του στη νέα ταινία του Μπάτμαν με τίτλο «Ο σκοτεινός ιππότης» έπλεξαν το εγκώμιο του Λέτζερ.

Ο Μάικλ Κέιν, από το μαύρο χαλί που είχε στρωθεί για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, δήλωσε: «Είναι η καλύτερη ερμηνεία «κακού» που έχω δει» και συμπλήρωσε: «Έχω την αίσθηση ότι θα αποσπάσει υποψηφιότητα (για Όσκαρ). Θα αποτελούσε έκπληξη για μένα εάν δεν πάρει το Όσκαρ. Οπωσδήποτε πάντως έχει την ψήφο μου».

Ο ηθοποιός Γκάρι Όλντμαν που υποδύεται στην ταινία τον επιθεωρητή Τζιμ Γκόρντον ανέφερε: «Δεν έχω δει «κακό» σαν αυτόν, από τότε που ο Ντένις Χόπερ έπαιξε τον Φρανκ Μπουθ στο «Μπλε Βελούδο», φοβίζει και τον Χάνιμπαλ Λέκτερ». Ο πρωταγωνιστής που ενσαρκώνει τον Μπάτμαν, ο Κρίστιαν Μπέιλ υποστήριξε ότι ο Λέτζερ έχει δημιουργήσει έναν αναρχικό, ροκ τύπο, έναν Τζόκερ που δεν έχει ξαναδεί και που πιστεύει ότι θα μείνει κλασικός και θα τον θυμούνται για χρόνια.

Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν, τέλος, είπε πως επιδίωξή του ήταν να παρουσιάσει έναν τρομακτικό κακό αλλά και ανθρώπινο και θεωρεί πως ο Χιθ Λέτζερ το έχει καταφέρει αυτό με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Στον «Σκοτεινό Ιππότη» ο Μπάτμαν είναι αποφασισμένος να εξαλείψει οριστικά το οργανωμένο έγκλημα στο Γκόθαμ Σίτι.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη 17 Ιουλίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

No comments: