Monday, July 7, 2008

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ «ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ΟΥ»

Προσθέτουν τρεις νέους ρόλους στον «Ηλία του 16ου»

«Μπροστά στο μπογιάτισμα του  Βέγγου, θα βάλω και εγώ μια πινελιά στον ρόλο», λέει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης (γνωστός από τη διαφήμιση της Wind) που  θα υποδυθεί τον Θωμά, ρόλο  που σφράγισε ο Θανάσης Βέγγος στον «Ηλία του 16ου»
«Μπροστά στο μπογιάτισμα του Βέγγου, θα βάλω και εγώ μια πινελιά στον ρόλο», λέει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης (γνωστός από τη διαφήμιση της Wind) που θα υποδυθεί τον Θωμά, ρόλο που σφράγισε ο Θανάσης Βέγγος στον «Ηλία του 16ου»

«Πολλοί από τους ηθοποιούς της εποχής μας είναι ισάξιοι και αντάξιοι, ίσως και καλύτεροι, από εκείνους της αρχικής εκδοχής της ταινίας. Δεν έχουμε στο μυαλό μας τη σύγκριση», λέει ο Πέτρος Φιλιππίδης που αρχίζει σήμερα γυρίσματα για την ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» (από το θεατρικό των Σακελλάριου- Γιαννακόπουλου), η οποία θα ξαναβγεί στη μεγάλη οθόνη μισόν αιώνα μετά και έναν αιώνα μετά τη γέννηση του Φιλοποίμενα Φίνου, «πατέρα» της Φίνος Φιλμ.
Ο κωμικός, μετά τον φετινό θεατρικό «Μπακαλόγατο», αναλαμβάνει και τον ρόλο του ψευτοαστυφύλακα Ηλία, τον οποίο επίσης σφράγισε με την ερμηνεία του ο Κώστας Χατζηχρήστος.
«Δεν έχω δει καν την ταινία για να μην επηρεαστώ», υποστήριξε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης που ερμηνεύει τον Θωμά, ρόλο που πριν από 50 χρόνια σφράγισε ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος μάλιστα ενδέχεται να κάνει ένα πέρασμα. Θέμις Μπαζάκα, Υρώ Μανέ, Κώστας Αποστολάκης, Αντώνης Αντωνίου, Τάσος Κωστής, Εριέττα Μουτούση, Χρήστος Σιμαρδάνης, Λαέρτης Μαλκότσης. Και ανάμεσά τους οι «νεώτεροι» Θάλεια Ματίκα, Ορφέας Αυγουστίδης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Κωνσταντάκη. Είναι το καστ της ταινίας που δουλεύει οκτώ μήνες τώρα με βάση το διασκευασμένο κείμενο από την Κάτια Κισσονέργη.
Οι ρόλοι του ερωτευμένου ζευγαριού Γιάννη Τσιμιτσέλη και Μαρίας Κωνσταντάκη, καθώς και ο ρόλος του ταβερνιάρη που θα παίξει ο Μιχάλης Γιαννάτος δημιουργήθηκαν για τη νέα εκδοχή του «Ηλία».
Στην Πλάκα αρχίζουν τα γυρίσματα αφού, κατά τον σκηνοθέτη Νίκο Ζαπατίνα, «κατάφερε να διατηρήσει την αρχιτεκτονική μιας άλλης εποχής». Γιατί όμως η συγκεκριμένη ταινία; «Πρόκειται για την πιο αγαπημένη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου και αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά».

No comments: