Thursday, September 23, 2010

Το ντεμπούτο του Κιούμπρικ σε DVD

  • Οι θαυμαστές του Στάνλεϊ Κιούμπρικ θα μπορέσουν σύντομα να προσθέσουν ακόμα ένα DVD στη συλλογή τους και μάλιστα ένα, που πιθανότατα δεν έχουν δει.
 
Το Διεθνές Μουσείο Φωτογραφίας και Κινηματογράφου, George Eastman House παρουσίασε την Κυριακή στο American Cinematheque στο Λος Άντζελες, το κινηματογραφικό ντεμπούτο του μεγάλου σκηνοθέτη και παραγωγού, “Fear and Desire”. Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει σύντομα σε DVD.
Η διευθύντρια του George Eastman House, Caroline Frick Page δήλωσε ότι η ανακάλυψη ενός εκ των αρνητικών της ταινίας θα προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να το απολαύσει σε σχετικά υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου.
Η ίδια επεσήμανε ότι από όσο γνωρίζει το φιλμ, που προβλήθηκε στην εκδήλωση είναι το μοναδικό που έχει απομείνει. Όσον αφορά σε φημολογίες ότι ο ίδιος ο Κιούμπρικ αγόρασε και κατέστρεψε τα αρνητικά, η Page υπογράμμισε ότι η έλλειψή τους οφείλεται μάλλον περισσότερο στο γεγονός ότι τότε ο Κιούμπρικ δεν είχε γίνει ακόμα γνωστός.
Σύμφωνα με φήμες, ο Κιούμπρικ είχε δηλώσει για την ταινία του αυτή ότι είναι ερασιτεχνική και τη βλέπει σαν μια ζωγραφιά μικρού παιδιού στο ψυγείο. Στη συνέχεια επιχείρησε να φροντίσει ώστε να μην τη δει ποτέ ξανά κανείς. Ευτυχώς, για τους πολλούς θαυμαστές του, δεν τα κατάφερε.

No comments: