Wednesday, September 22, 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας από 23 Σεπτεμβρίου

Διάσημοι σκηνοθέτες στις αίθουσες

Εβδομάδα σκηνοθετών αυτή που διανύουμε, μιας και οι νέες ταινίες διάσημων κινηματογραφιστών έρχονται στις αίθουσες. Με την οικονομική κρίση ασχολείται ο Όλιβερ Στόουν 23 χρόνια μετά το πρώτο Γουόλ Στριτ, ο Μάικλ Γουιντερμπότομ επιχειρεί κατάβαση στην ψυχοσύνθεση ενός σίριαλ κίλερ (με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα), ενώ ο Φρανσουά Οζόν επιστρέφει με ένα... καταφύγιο.
  • Wall Street: Το χρήμα ποτέ δεν πεθαίνει
Στον Γκόρντον Γκέκο «επιστρέφει», 23 χρόνια μετά, ο Όλιβερ Στόουν. Το Wall Street: Το χρήμα ποτέ δεν πεθαίνει ακολουθεί τον ήρωα της πρώτης ταινίας, τον Γκέκο (που ερμηνεύει και πάλι ο Μάικλ Ντάγκλας) από τη στιγμή που αποφυλακίζεται μέχρι τη νέα του πορεία, το 2008. Από την άλλη, παρακολουθούμε την πορεία ενός νέου γιάπη του χρηματιστηρίου (Σάια Λαμπέφ), ερωτευμένου με την αποξενωμένη κόρη του Γκέκο, που, όντας ιδεαλιστής, προσπαθεί να κάνει μια πιο έντιμη στο χώρο καριέρα.

Σκηνοθεσία: Όλιβερ Στόουν
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Ντάγκλας, Σάια Λαμπέφ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζος Μπρόλιν
  • Ο Δολοφόνος μέσα μου
Το μυθιστόρημα του θρυλικού συγγραφέα Τζιμ Τόμσον ανέλαβε να μεταφέρει στην οθόνη ο Μάικλ Γουίντερμπότομ. Πρόκειται για μια σκοτεινή κατάβαση στην ψυχοσύνθεση ενός δολοφόνου. Ο Λου, βοηθός σερίφη, προχωρά σε μια σειρά σαδιστικών φόνων. Οι υποψίες θα στραφούν επάνω του, ωστόσο, στο άγριο, σύμπαν του Τόμσον, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η ταινία είναι δοσμένη από την οπτική του ίδιου του δολοφόνου και θεωρήθηκε τόσο σκληρή, ώστε πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν την αίθουσα πριν το τέλος του φιλμ, ανάμεσά τους και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Τζέσικα Άλμπα (αν και η ίδια δήλωσε ότι αυτό έγινε για λόγους υποχρεώσεων).

Σκηνοθεσία: Μάικλ Γουιντερμπότομ
Πρωταγωνιστούν: Κέισι Άφλεκ, Τζέσικα Άλμπα, Κέιτ Χάντσον, Ελίας Κοτέας, Μπιλ Πούλμαν
  • Κάθαρση
Ο Έστεμπαν έρχεται στην Αθήνα έχοντας χάσει τη δουλειά του ως αστυνομικός. Μένει μαζί με τον ανάπηρο θείο του, αναζητώντας δουλειά. Είναι άφραγκος και απογοητευμένος. Μέχρι την στιγμή που ένας άνδρας τον πλησιάζει και του αναθέτει να σκοτώσει δύο από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες στην πόλη: τον Μάνθο και τον Μπαχράμη. Ο Έστεμπαν γίνεται ξαφνικά στόχος όχι μόνο για τον υπόκοσμο.

Σκηνοθεσία: Φωκίωνας Μπόγρης
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Στεφανάκης, Βαγγέλης Μουρίκης, Χρήστος Νάτσιος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Μπάμπης Κούρτης.
  • Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ
Η Αντέλ είναι μια προσωπικότητα πασίγνωστη στη Γαλλία. Πρόκειται για την ηρωίδα του δημιουργού κόμικ Ζακ Ταρντί, μια νεαρή δημοσιογράφο που κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Βρισκόμαστε στα 1912 και η Αντέλ πηγαίνει στην Αίγυπτο για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό έχει ξεχυθεί στην πόλη… Τίποτα δεν σταματά την Αντέλ, της οποίας οι απίστευτες περιπέτειες κρύβουν πολύ περισσότερες εκπλήξεις, καθώς αναμετριέται με απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και τρελούς επιστήμονες.

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν
Πρωταγωνιστούν: Ματιέ Αμαλρίκ, Λουίζ Μπουργκουάν, Κλοντ Λελούς
  • 13
Ένας νεαρός εργάτης βρίσκει έναν φάκελο με πληροφορίες για μια μυστηριώδη δουλειά που «υπόσχεται» πολλά λεφτά. Τον κλέβει και αμέσως βρίσκεται αναμεμειγμένος σε ένα κύκλωμα με κρυφούς τζογαδόρους που στοιχηματίζουν πάνω σε ανθρώπινες ζωές για το μεγάλο τουρνουά της ρώσικης ρουλέτας.

Σκηνοθεσία: Γκέλα Μπαμπλουάνι
Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζέισον Στέιθαμ, Μίκι Ρουρκ, Μπεν Γκαζάρα, Ρέι Γουίνστον, 50 Cent
  • Το καταφύγιο
Η Μους και ο Λουί είναι ερωτευμένοι, όμορφοι, πλούσιοι και… εθισμένοι στην ηρωίνη. Ένα πρωί, η μητέρα του Λουί επισκέπτεται το διαμέρισμά τους και βρίσκει τον γιο της νεκρό και την κοπέλα του σε κώμα. Όταν η Μους ξυπνάει, δύο μέρες αργότερα, οι γιατροί τής αποκαλύπτουν ότι είναι δύο μηνών έγκυος και εκείνη, κόντρα στις συμβουλές όλων, αποφασίζει να κρατήσει το παιδί. Ο μόνος που της συμπαραστέκεται, ακόμα κι όταν τον αντιμετωπίζει εχθρικά, είναι ο αδελφός του Λουί, ο Πολ.

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Καρέ, Μελβίλ Πουπό
  • Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 2: Η Εκδίκηση της Κίτι Γκαλόρ (3D)
Οι επικές μάχες μεταξύ σκύλου και γάτας επιστρέφουν και μάλιστα σε τρισδιάστατη μορφή.
Η Κίτι Γκαλόρ, πρώην πράκτορας του οργανισμού αντικατασκοπείας των γατών «Μιάου», αυτονομήθηκε και κατέστρωσε ένα διαβολικό σχέδιο για να νικήσει όχι μόνο τους σκύλους, αλλά και τους πρώην αιλουροειδείς συναδέλφους της.
Αντιμέτωποι με την αναπάντεχη και άνευ προηγουμένου απειλή, γάτες και σκύλοι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά στην ιστορία, σχηματίζοντας μια μάλλον απίθανη συμμαχία προκειμένου να σώσουν, τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους.

Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον

No comments: