Saturday, September 25, 2010

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Θεσσαλονίκη

  • Ξεκινάει αύριο το 4ο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Θεσσαλονίκης, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», στο πλαίσιο των 45ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ.
  • Το Thess International  Short Film Festival θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: 25-26 Σεπτεμβρίου και 1-3 Οκτωβρίου.
 Στο φετινό φεστιβάλ θα υπάρχουν 150 σημαντικές ατομικές συμμετοχές από όλον τον κόσμο, ειδικά αφιερώματα σε κινηματογραφικές σχολές (Πολωνίας, Πράγας, Βάσκων & Ρουμανίας), συνεργασίες με φεστιβάλ διεθνούς κύρους, όπως τα Encounters Short Film Festival (U.K.), Brussels Short Film Festival, uniFRANCE, ένα ειδικό αφιέρωμα στα καλύτερα του Αthens International Short Film Festival Psarokokalo και άλλες σινε-εκπλήξεις!
Τα τελευταία 3 χρόνια το TISFF πρόβαλε εντυπωσιακές και πρωτοποριακές μικρού μήκους ταινίες απ’ όλον τον κόσμο, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές και σχόλια και τιμήθηκε με ειδικά αφιερώματα στα φεστιβάλ Encounters στο Μπρίστολ και Λονδίνο, στα φεστιβάλ Λισαβώνας και Πόρτο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Βελιγραδίου, στην Κινηματογραφική Ακαδημία Σερβίας, στο Φεστιβάλ της Πάτρας και στην Αθήνα. Στόχος του φεστιβάλ είναι να ερωτευτεί η Θεσσαλονίκη τις μικρού μήκους ταινίες και φυσικά να προβληθούν οι νέοι Ελληνες σκηνοθέτες στη χώρα και στο εξωτερικό.

No comments: