Wednesday, September 1, 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας από 2 Σεπτεμβρίου

  • Δυναμικά -τουλάχιστον όσον αφορά στον αριθμό των ταινιών που προβάλλονται- ξεκινά ο Σεπτέμβριος για τους Έλληνες σινεφίλ. Συνολικά επτά ταινίες προβάλλονται στις αίθουσες, παρέχοντας μια μεγάλη γκάμα επιλογών.
Δείτε πού προβάλλονται οι ταινίες
  • Step up 3
Χορός, εφηβικές ορμόνες, κίνηση. Και μάλιστα σε τρεις διαστάσεις. Το Χόλιγουντ ανακάλυψε ότι οι ταινίες με χορό μπορούν να επωφεληθούν από την 3D τεχνολογία. Η ταινία αποτελεί συνέχεια των ταινιών Step Up και Step Up 2: Το Επόμενο Βήμα. Όσο για την υπόθεση; Ο Λιουκ είναι ένας ορφανός χορευτής που θέλει απεγνωσμένα να διασώσει το μοναδικό σπίτι που έχει: μια εγκαταλελειμμένη Νεοϋορκέζικη αποθήκη, που αποτελεί καταφύγιο για νέους χορευτές από όλο τον κόσμο. Είναι μέλος μιας χορευτικής ομάδας με την ονομασία The House of Pirates. Για να επιβιώσει η ομάδα αυτή, θα πρέπει να κατατροπώσει την αντίπαλη ομάδα.

Σκηνοθεσία: Γιον Τσου
Πρωταγωνιστούν: Ρικ Μάλαμπρι, Σάρνι Βίνσον, Άλισον Στόουνερ, Χάρι Σαμ Τζούνιορ
  • Βόρεια
Η ταινία αυτή μας έρχεται από την Νορβηγία. Μετά από έναν νευρικό κλονισμό, ο Χομάρ, ένας αθλητής του σκι, απομονώνεται και εργάζεται ως φύλακας ενός χιονοδρομικού κέντρου. Όταν όμως μαθαίνει πως ίσως είναι ο πατέρας ενός παιδιού κάπου στα βόρεια, ξεκινά ένα παράξενο ταξίδι στη Νορβηγία πάνω σε ένα χιονοδρομικό όχημα, με μοναδική του προμήθεια πέντε λίτρα αλκοόλ.

Σκηνοθεσία: Ρουν Ντεστάντ Λάνγκλο
Πρωταγωνιστούν: Άντερς Μπάασμο Κρίστιανσεν, Τόμι Αλμένινγκ, Μάρτε Αουνέμο
  • Μάρμαντιουκ
Ένας σκύλος είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας Μάρμαντιουκ. Το μεγαλόσωμο σκυλί περνά τον χρόνο του στο Orange County της Καλιφόρνια μαζί με την οικογένεια που τον φροντίζει. Θα διαπιστώσει όμως ότι το να συνυπάρχει με τους τετράποδους φίλους του δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για έναν σκύλο τέτοιων διαστάσεων.

Σκηνοθεσία: Τομ Ντέι
Με τις φωνές των: Όουεν Γουίλσον, Κίφερ Σάδερλαντ, Έμα Στόουν, Τζορτζ Λόπεζ

  • Χορεύοντας στο Σκοτάδι

Μία από τις πιο συγκινητικές ταινίες του Λαρς Φον Τρίερ προβάλλεται σε επανέκδοση από την Πέμπτη στους κινηματογράφους. Πρόκειται για το Χορεύοντας στο Σκοτάδι που συγκέντρωσε τα φώτα και για έναν ακόμα λόγο: για τη φημολογούμενη δύσκολη συνεργασία του σκηνοθέτη με την Μπιορκ. Η διάσημη τραγουδίστρια ερμηνεύει μια Τσέχα μετανάστρια στις ΗΠΑ που χάνει σιγά σιγά το φως της εξαιτίας κάποιας κληρονομικής πάθησης, δουλεύει και μαζεύει χρήματα, προκειμένου ο γιος της να εγχειριστεί στα μάτια και να μην έχει τη δική της τύχη. Πρόκειται για ένα δραματικό μιούζικαλ.

Σκηνοθεσία: Λαρς Φον Τρίερ
Πρωταγωνιστούν: Μπιορκ, Ντέιβιντ Μορς, Κατρίν Ντενέβ
  • Κράτησέ με
Η νέα ταινία της Λουκίας Ρικάκη έρχεται στις αίθουσες. Μια παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής χάνει τον πατέρα της ξαφνικά. Για να καταφέρει να χειριστεί αυτήν την απρόσμενη απώλεια, δημιουργεί μία ιστοσελίδα στην οποία ακροατές του ραδιοφώνου στέλνουν ιστορίες τους. Αργότερα συναντιέται μαζί τους και μοιράζονται τις ιστορίες μέσα από το παιχνίδι της αφής. Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων που διαρκούν δυο χρόνια, ένα παιδί χάνεται απρόσμενα. Μέσα από τις ιστορίες που μοιράζονται, όλοι καταφέρνουν να χειριστούν την απώλειά τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους με μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία.

Σκηνοθεσία: Λουκία Ρικάκη
Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Λυπηρίδου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σήφης Πολυζωίδης
  • Τεύχος Σεπτεμβρίου
Στο Τεύχος Σεπτεμβρίου εισχωρούμε στα άδυτα της μόδας. H Άννα Ουίντορ, η πασίγνωστη αρχισυντάκτρια του περιοδικού μόδας Vogue επί 20 χρόνια, αποτελεί την πιο ισχυρή και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον χώρο της μόδας, κρατώντας πάντα καλά κρυμμένα τα μυστικά της δουλειάς της.
Ο κινηματογραφιστής Ρ.Τζ.Κάτλερ, με την ταινία του παρακολουθεί τη διαδικασία δημιουργίας του φθινοπωρινού τεύχους της Vogue, της «βίβλου» των απανταχού fashinistas.
  • Τα φτερά του έρωτα
Η εμβληματική ταινία του Βιμ Βέντερς που επηρέασε πολλές γενιές κινηματογραφιστών, επιστρέφει στις ελληνικές αίθουσες. Στο χωρισμένο από το τείχος Βερολίνο, άγγελοι περιπλανιούνται στους δρόμους, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων. Ένας από αυτούς ερωτεύεται μια ακροβάτισσα του τσίρκου. Τα αισθήματά του για αυτήν είναι τόσο έντονα που ζητά να χάσει το προνόμιο της αθανασίας και να γίνει θνητός.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς
Πρωταγωνιστούν: Μπρούνο Γκανζ, Ότο Σάντερ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231057482#ixzz0yLIV7y5l

No comments: